Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Grenthe tillbaka i Nässjö

Tuffast tänkbara uppgift väntar Nässjö Basket i kväll. Södertälje Kings, som tagit hem SM-guldet de fyra senaste säsongerna, står för motståndet. Här är senaste nytt!

Vilka: Nässjö Basket-Södertälje Kings
När: Lördag 22 oktober, kl 18.04
Var: Nässjö sporthall, Nässjö
Sändning: Basketsverige.tv

Både Södertälje och Nässjö har inlett Basketligan med två segrar och en förlust. Ändå är det inget snack om att favoritskapet får ligga på gästerna inför kvällens fight i Nässjö sporthall.
– Vi har en plan för hur vi ska få stopp på dem, säger Wictor Grenthe till Smålands-Tidningen.

29-årige Grenthe missade hela fjolårssäsongen på grund av skada. När han sedan var återställd, bröt han tummen på en uppvärmning vilket gjort att comebacken sköts fram ytterligare. I kväll är tanken att han ska göra comeback.
– Jag kommer byta om inför matchen mot Södertälje och sedan är det upp till coach att fatta beslut om jag behövs på planen, säger Grenthe.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Nässjö saknar William Gutenius på grund av skada. Det är också tveksamt om Mantas Griskenas kan spela. Däremot gör Wictor Grenthe med största sannolikhet comeback efter lång skadefrånvaro.

Tanel Kurbas missade Södertäljes match i Europe Cup i onsdags och det är i skrivande stund oklart om han kommer till spel i kväll.

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje vann sin första match i Europe Cup – 80-68 mot belgiska Mons-Hainaut.
* Mantas Griskenas utgick skadad i Nässjös senaste match mot Jämtland.
* I fjol möttes lagen två gånger i Nässjö. Ena gången vann Nässjö med 76-66 och den andra gången vann Södertälje med samma siffror.

LÄS MER: 📒
Nässjös hemsida inför matchen
Södertäljes hemsida inför matchen

Dela inlägget