Fotograf: Avdo Bilkanovic / Bildbyrån

TV: Enkel seger för Jämtland mot Malbas

Malbas orkade stå emot i en dryg halvlek. Sedan drog Jämtland Basket i från och kunde inkassera sin andra vinst för säsongen. Se höjdpunkter från matchen!

Jämtland åkte till Skåne och visade en spelnivå som Malbas hoppas kunna nå upp till. Det klarade inte malmölaget den här fredagskvällen utan Jämtland gjorde allt lite bättre från start till mål.

Sett från lite längre avstånd är Jämtland och Malbas två lag som är väldigt lika varandra; de är båda lag med startfemmor tunga på importer och bänkar fyllda med unga, svenska talanger. Den här fredagskvällen var Dino Cinac en snäppet mer effektiv poänggörare än Fredrik Larsson, Jabril Durham var lite vassare på att servera lagkompisarna än Adrian Rodgers, och framförallt briljerade Jämtlands Mike Bruesewitz när Malbas Jake Zuilhof endast var stabil.

Jämtland hade möjlighet att avgöra matchen vid en handfull olika tillfällen, men släppte in Malmögänget gång, på gång, på gång. Direkt från start gick Jämtland lös från långdistans och sänkte en drös med trepoängare för att sticka iväg till ledningen 17-7. Sedan gick Dino Cinac och satte sig på bänken, Fredrik Larsson klev fram och Malbas tog tillbaka nästan hela underläget fram till 22-21.

Andra perioden spelas ut efter nästan exakt samma manus: Jämtland dunkar i två snabba treor i första minuten och Malbas coach Henrik Svensson begär en dundrande timeout. Efter att Jämtland segat sig upp till en tiopoängsledning halvvägs in i perioden blixtrar Malbas till igen bakom en trea från Adrian Rodgers och en testosteronfylld stunk (steal + dunk) från Jake Zuilhof. Men just när det såg ut som att Malbas hittat fotfästet tog Jämtland tillbaka taktpinnen.

Jämtlands åttapoängsledning i halvtid var också så nära Malbas kom under andra halvlek. Båda lagen gjorde ryck, men Jämtlands var lite längre och kom med lite högre frekvens än Malbas.

I slutändan vann Jämtland matchens samtliga perioder, så även om matchen verkade ryckig var den trots allt konsekvent i sin ryckighet – och jämtlänningarna var det säkrare, mer samspelta laget.

MATCHFAKTA:
Malbas–Jämtland 76–93

(22–26, 24–28, 11–16, 19–23)
Poäng, Malbas: Fredrik Larsson 20, Adrian Rodgers 18, Jake Zuilhof 11, Sebastian Åris 8, Jordan Peltier 7, David Terins 6, Lasse Elbaeck 3, Marko Marinkovic 2, Gerald Boakye.
Jämtland: Dino Cinac 26, Mike Bruesewitz 20, Jabril Durham 12, Niklas Larsson 12, Anton Kobylak-Berglund 9, Preston Purifoy 9, Oliver Gehrke 3, Samuel Berkelund 2.

Text: Johannes Grufstedt (Malbas)

Dela inlägget