Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

TV: Borås körde över Norrköping

27 poäng av landslagscentern Joakim Kjellbom räckte inte. Borås Basket körde över Norrköping Dolphins och vann med klara 87-66. Se höjdpunkter från matchen!

Borås Basket slösade ingen tid denna fredagskväll. Laget kom ut aggressivt och kopplade tidigt grepp om matchen. Det snabba och aggressiva spelet gjorde dessutom att man fick publiken med sig redan tidigt. Egentligen var det en 20-poängsmatch rakt igenom och siffrorna stannade på tydliga 87-66.

– Det spelar nog ingen roll vilket lag man hade satt ut mot oss idag, för vi sätter 69 procent. Det är svårt för alla lag då. Men vi låter inga träd växa till himlen och vi vet att Norrköping är mycket bättre än så här, säger Borås tränare Jonte Karlsson.

Borås Basket hade ledningen med 55-35 efter halva matchen. Men det tog sex minuter innan man gjorde poäng i tredje perioden. Och på läktaren efterlystes en timeout. Men Jonte Karlsson lät sina spelare ”svettas”.
– Spelarna måste ta ansvar för sin situation och vad man gör på planen. Men jag tycker inte man ska behöva hojta och gapa och ta timeouter så tidigt, säger Jonte Karlsson.

– Jag tycker det är lite konstgjord andning. Man vet att lag som leder med 20. Man kan bli lite passiv. Men det är en 20-poängsmatch rakt igenom, säger Norrköpings tränare Adnan Chuk och fortsätter:
– Det är bra att känna på det vi har sett hittills i videorummet. Jag har stor respekt för det Borås gör – bra basket, tuff basket. Är man inte redo, då går det undan. Borås körde över oss totalt.

Landslagscentern Joakim Kjellbom sågade egna lagets insats.
– Vi måste vara mycket mer professionella och komma ut och vara redo. Vi gör otroligt många misstag. Och då pratar jag framför allt i försvar. Mer vilja, mer kamp och vara mer förberedda mentalt. Annars blir det så här.

Simon Gunnarsson glömdes bort på spelarpresentationen men när han byttes in i matchen var han fantastisk. Returer och försvar är Gunnarssons signum och där tog han för sig väldigt bra.

Borås lagkapten Jakob ”Iceman” Sigurdarson var, med all rätt, väldigt nöjd med egna lagets insats.
– Det var en jätteviktig match för oss. Vi visade direkt i början hur vi spelar snabbt och aggressivt. Då fick vi publiken med oss och det var viktigt.

MATCHFAKTA:
Borås–Norrköping 87–66

(26–18, 29–17, 10–13, 22–18)
Poäng, Borås: Trayvonn Wright 16, James Washington 14, Christian Maråker 13, Mike Palm 12, Jakob Sigurdarson 12, Shaquille Hines 6, Daniel Thuresson 4, Fredrik Andersson 4, Simon Gunnarsson 4, Emil Lundstedt 2.
Norrköping: Joakim Kjellbom 27, Cole Darling 17, Tim Schüberg 7, Johnell Smith 6, Dejan Jeftic 3, Navide Niktash 3, Mikkel Plannthin 3.
Publik: 1 447.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget