Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Toppmöte i Borås

Två matcher spelas i Basketligan herr i kväll. I Borås tar Borås Basket emot Norrköping Dolphins i ett förväntat toppmöte. Här är senaste nytt!

Vilka: Borås Basket-Norrköping Dolphins
När: Fredag 21 oktober, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv

Borås kommer till kvällens match med två segrar på tre matcher. Segrarna har kommit på hemmaplan mot Jämtland (77-71) och Umeå (104-66). I första bortamatchen blev det dock förlust mot de regerande mästarna Södertälje (72-77).

– Personligen tycker jag att det här är riktigt roligt och jag tycker vi börjar få fason på laget. Vi vann premiären mot Jämtland hemma, därefter slog vi Umeå för att sedan förlora mot Södertälje Kings i en match som jag tycker vi skulle ha vunnit, säger Borås huvudtränare Jonte Karlsson och fortsätter:
– John Brändmark är fortfarande borta, Simon Gunnarsson har problem med en axel och Christian Maråker har ju nyligen återkommit efter sin skada. De två sistnämnda har fortfarande en bit kvar till riktig matchform. Vi är förberedda på en holmgång mot Dolphins då jag var i Norrköping och såg matchen mot Luleå som var en tuff match, med framförallt ett aggressivt defense.

Adnan Chuk, huvudtränare i Norrköping Dolphins:
– Vi åker till Borås med samma lag som spelade mot Luleå även om vi har en del småskavanker men det är inget som hindrar spel. Edvin Stark åkte ju på en hjärnskakning vid en screensättning mot Luleå men har svarat bra på testerna enligt hjärntrappan. Vad gäller Navid Niktash finns fortfarande en del frågetecken även om han är spelklar, men det slutgiltiga beslutet kommer att tas i helgen.

Norrköping har inlett årets ligaspel med en vinst mot Luleå (82-77) och har precis som Borås förlorat på bortaplan mot Södertälje (59-79).

 

LÄGET I LAGEN:❓
I Borås är Christian Maråker tillbaka sedan två matcher. John Brändmark är fortfarande skadad och kommer inte till spel.

Norrköping åker till Borås med snudd på ordinarie manskap. Edvin Stark (hjärnskakning) stannar hemma.

NOTERA ATT: ✍️
* Borås stjärnguard James Washington leder assistligan (7.3 assist).
* Navid Niktash och Norrköping är ännu inte överens om ett kontrakt.
* Lagen möttes tre gånger i fjol. Norrköping vann två och Borås en.

LÄS MER: 📒
Borås hemsida inför matchen
Norrköpings hemsida inför matchen

Dela inlägget