Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Malbas jagar första segern

Malbas har fått en tuff start på ligasäsongen. Och efter två inledande förluster jagar man i kväll första segern när Jämtland Basket kommer på besök.

Vilka: Malbas-Jämtland Basket
När: Fredag 21 oktober, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv

Efter två klara förluster i inledningen av Basketligan behöver Malbas visa energi och kraft för att kunna mäta sig med ett Jämtland som missade förra årets kvartsfinalspel med en hårsmån, strax bakom Malbas.

Jämtland har varit skadedrabbat i inledningen av säsongen men lyckades ändå betvinga Nässjö på hemmaplan senast. Innan dess förlorade Jämtland premiären mot Borås knappt på bortaplan. Offensiven bygger mycket på skicklige amerikanen Mike Bruesewitz som leder poängligan med ett snitt på 27 poäng efter två matcher. Malbas Adrian Rodgers ligger trea med 18 poäng.
– Jämtland ser starka ut i år och vi måste vara mycket mer noggranna i vårt spel för att vara med i matchen till slutet. Det gäller att ha koll på stabile spelfördelaren Jabril Durham och jag förväntar mig att Jordan och Sebastian är taggade att spela mot honom och att de vill visa att 24 bortkastade bollar senast mot Uppsala bara var en tillfällighet, säger Malbas tränare Henrik Svensson.

Torbjörn Gehrke, tränare i Jämtland inför kvällens match:
– Jag har sett båda matcherna med Malbas i ligan och även en försäsongsmatch. Jag skulle ljuga om jag sa att de ser lika starka ut vare sig på banan eller på pappret i år som förra säsongen. Men att inte respektera dem, speciellt på bortaplan, kan bara sluta illa.

– Det vore förstås inte rimligt av mig att jämföra låt oss säga Södertälje på bortaplan i samma andetag som denna matchen. Men den som inte respekterar Malbas kan få sig en omgång då Malbas har några intressanta spelare – men de har också en väldigt liten felmarginal om de skall vinna matcher i Ligan i år. Deras första sex spelare (minuter) – Adrian Rodgers, Fredrik Larsson, Lasse Elbaeck, Jordan Peltier, Jake Zuilhof och Sebastian Åris måste alla leverera för att Malbas skall vinna.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Malbas ser ut att kunna mönstra bästa möjliga lag. Jake Zuilhof är nästan helt återställd efter den kraftiga stukningen han ådrog sig för en månad sedan.

Jämtland reser till Malmö med elva spelare då Olle Lundqvist beräknas vara borta med sjukdom ett tag till och är inte tillbaka i träning än.

NOTERA ATT: ✍️
* Mike Bruesewitz i Jämtland leder både poäng- och returligan: 27 poäng och tolv returer.
* Jaan Puidet är tillbaka i Jämtland efter att ha missat säsongsinledningen.
* Förra säsongen vann Malbas den enda matchen som spelades mellan lagen i Malmö, 93-85 efter förlängning.

LÄS MER: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Jämtlands hemsida inför matchen

Dela inlägget