Fotograf: Anna Forsström / Södertälje Kings

TV: Södertälje inledde med seger

Södertälje Kings fick en smakstart på spelet i FIBA Europe Cup. I den första matchen besegrades belgiska Mons-Hainaut på hemmaplan med 80-68. Se höjdpunkter från matchen!

Den första FIBA Europe Cup-matchen mellan Södertälje Kings och Belfius Mons-Hainaut kontrollerades till en början av belgarnas stabila trepoängsskytte som vid ett tillfälle under den andra perioden var 70-procentigt (7/10).

Den andra halvan skulle dock visa sig ge en totalt förändrad matchbild där Södertälje övertog kontrollen direkt från den tredje periodens start och vann till slut med övertygande 80-68, trots att inte Tanel Kurbas spelade. Poängbäst var Tylor Ongwae med 20 poäng, medan Toni Bizaca bidrog med 18 poäng och nio returer.

Se höjdpunkter från matchen:

– Jag är väldigt glad att vi vann mot ett väldigt bra lag med en bra coach, jag respekterar den belgiska ligan. Det är en bra seger för oss, kanske vår bästa match så här långt. Jag tror att vi börjar förstå hur viktigt det är att följa planen, säger Södertälje-tränaren Vedran Bosnic efter matchen och fortsätter:
– Tanel skadade sig på träningen igår kväll, han är ju en spelare som bara måste spela en sådan här match, men då steppade alla andra upp. Doktorn säger att det är en nerv, någon slags inflammation. Kanske kan han träna med oss på fredag, vi vet inte än.

MATCHFAKTA / FIBA Europe Cup, Grupp C:
Södertälje–Mons-Hainaut 80–68

(18–18, 16–20, 19–9, 27–21)
Poäng, Södertälje: Tylor Ongwae 20, Toni Bizaca 18, Thomas Massamba 15, Davis Lejasmeiers 13, Delvon Johnson 8, Nicholas Spires 6.
Mons-Hainaut: Idris Lasisi 13, J.J. Mann 12, Tre Demps 11, Amaury Gorgemans 9, Lionel Bosco 8, Alexandru Olah 6, Ante Delas 5, Justin Cage 4.
Publik: 946.

Text: Lina Agnemar (Södertälje Kings)

Läs texten i sin helhet här!

Dela inlägget