Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Umeå jagar första segern

En match spelas i Basketligan herr under tisdagen. Umeå BSKT gästar Uppsala Basket. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Uppsala Basket-Umeå BSKT
När: Tisdag 18 oktober, kl 19.04
Var: IFU Arena, Uppsala
Sändning: Basketsverige.tv

Umeå BSKT har spelat tre matcher så här långt och åkt på tre förluster. Senaste matchen mot Nässjö Basket (57-68) var dock ett stort steg framåt och nu är förhoppningen att kunna knipa säsongens första seger.
– Uppsala blir väldigt tufft, de har hög energi och är ihopspelta. Det gäller att de inte får diktera tempot hela matchen, säger Umeås huvudtränare Jesper Gustavsson till VK:s basketblogg.

– Det här är slutspurten på ett intensivt schema för oss, så vi är ruggigt sugna på att fortsätta förbättra det vi gjorde bra i fredags mot Nässjö under två perioder.
– Vi fick till kommunikationen bättre och började röra oss i försvaret och arbeta med kroppen, i stället för att bara jobba med armarna. Det började även röra på sig i anfallsspelet där vi hittade närmare vårt spel, fortsätter Jesper Gustavsson.

Uppsala har endast spelat en match hittills, vinst hemma mot Malbas med klara 81-50. Bröderna Jonathan och Andreas Person var på stort spelhumör och noterades tillsammans för 33 poäng.
– Vårt försvar var väldigt, väldigt bra och vi var disciplinerade i anfallsspelet. Det var en bra premiär, utan att vi på något sätt spelade prickfritt. Killarna är pigga och alerta, säger Uppsalas huvudtränare Kevin Gaines till Upsala Nya Tidning.

– Umeå har inte spelat upp till sin potential så här långt och jag tror de kan bli väldigt farliga. De har på papperet ett bra lag. Och ett stort lag. De är väldigt tunga under korgarna och det är viktigt att vi är beredda att ta den fysiska kampen som kommer att uppstå. Till skillnad mot Malbas, som knappt gick inside, går Umeå nästan bara inside, säger Kevin Gaines.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Uppsala kommer till spel utan skadade landslagsspelaren Anton Gaddefors. I övrigt bör alla spelare vara tillgängliga.

Skadeläget i Umeå har börjat ljusna något. Både Johan Rönström och Jesper Hallberg åker med truppen till Uppsala. Även Albin Frank finns tillgänglig. Däremot saknas långtidsskadade Nathan Dawit, Fredrik Björnsson, Magnus Haney och David Jallow.

NOTERA ATT: ✍️
* Uppsala är det enda laget i Basketligan som spelar helt utan importspelare.
* Lagen möttes tre gånger under säsongen 2015/2016. Uppsala vann samtliga matcher.
* Terrence Oglesby är Umeås bäste poänggörare med ett snitt på 17 poäng.

LÄS MER: 📒
Uppsalas hemsida inför matchen
Umeås hemsida inför matchen

Dela inlägget