Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

TV: Södertälje vann rysare mot Borås

Södertälje Kings vann lördagkvällens toppmöte i Basketligan mot Borås Basket med 77-72. I slutet blev det riktigt dramatiskt. Se höjdpunkter från matchen!

Borås kom till Täljehallen fulla av respekt för de senaste fyra säsongernas svenska mästare. Kanske lite för mycket respekt till och med. Gästerna hamnade snabbt i underläge med ganska stora siffror och tvingades jaga ikapp. Men med fyra minuter kvar av matchen tog Borås sin första ledning och hade läge att vinna. Till slut var det dock Södertälje som gick segrande ur striden, 77-72.
– Den första halvan av matchen är den bästa vi gjort hittills i år. Men sedan är det Borås som är mycket mer aggressiva och vi har problem med att hitta rollerna i laget, säger Södertäljes huvudtränare Vedran Bosnic till Länstidningen.

Jonte Karlsson, huvudtränare i Borås:
– Dom var riktigt bra i början, det är inte ofta vi släpper in 22 poäng i en quarter. Sedan gjorde vi en del ändringar defensivt. Jag är riktigt nöjd med hur vi kom tillbaka igen, det tar jag med mig.

MATCHFAKTA:
Södertälje–Borås 77–72

(22–12, 18–18, 12–16, 25–26)
Poäng, Södertälje: Toni Bizaca 28, Davis Lejasmeiers 13, Tanel Kurbas 9, Davis Lejasmeiers 8, Nicholas Spires 8, Delvon Johnson 6, Tylor Ongwae 5.
Borås: James Washington III 20, Jakob Sigurdarson 15, Trayvonn Wright 12, Shaquille Hines 11, Fredrik Andersson 8, Johannes Hidirsah 2, Christian Maråker 2, Mike Palm 2.
Publik: 636.

Dela inlägget