Fotograf: Bilbyrån (montage)

Matchguide: Laddat toppmöte i Södertälje

Redan i den tredje matchen för säsongen – den första på bortaplan – är det dags för Borås Basket att ställas mot de regerande mästarna Södertälje Kings.

Vilka: Södertälje Kings-Borås Basket
När: Lördag 15 oktober, kl 17.04
Var: Täljehallen, Södertälje
Sändning: Basketsverige.tv

Södertälje Kings har vunnit fyra raka SM-titlar. Man vann även i säsongens hemmapremiär mot Norrköping Dolphins. Men i senaste matchen kom en förlust, borta mot BC Luleå.

Att möta ett Kings-lag i gungning, direkt efter en förlust, måste vara bra för Borås Basket? Eller är det precis tvärt om? Frågan är om Södertälje någonsin har förlorat två matcher i rad? Har dom det? Ja, faktiskt. Det hände senast i början av december 2015. Då åkte Kings på två raka nederlag. Först mot Nässjö med tio poängs marginal. Sedan blev det storförlust, 90-49 mot Uppsala, innan laget repade sig och promenerade hem 16 raka vinster.
– Vi vet att Södertälje kommer att vara redo, som vanligt. Vi vet att det kommer att bli jättetufft att vinna i Täljehallen. Att de förlorade senaste matchen tror jag bara är till deras fördel. De kommer att vara mer taggade. Men vi fokuserar inte på det, utan på vårt eget spel, säger Borås assisterande tränare Henrik Carlsson.

Södertälje Kings behöver studsa tillbaka från förlusten senast. Detta har varit lite av lagets signum under coach Bosnic, att man analyserar noggrant och sällan hamnar i för långa och djupa svackor. Nu är laget nykomponerat och spännande men det kommer givetvis ta lite tid för bitarna att trilla på plats.
– Vi är alltid som bäst från januari/februari och framåt.Det här laget behöver kanske ännu mer tid än tidigare trupper då vi har så många nya spelare, säger Södertälje-tränaren Vedran Bosnic inför kvällens match.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Södertälje ser ut att kunna ställa upp med bästa möjliga manskap.

Borås kommer till spel utan skadade John Brändmark (ljumske) och Simon Gunnarsson (axel).

NOTERA ATT: ✍️
* Södertälje bröt i veckan kontraktet med amerikanen Cameron Rundles.
* Borås-stjärnan Christian Maråker gjorde comeback i senaste matchen – spelade nio minuter.
* Södertälje slog ut Borås ur SM-slutspelet i våras – 4-1 i matcher i semifinalen.

LÄS MER: 📒
Södertäljes hemsida inför matchen
Borås hemsida inför matchen

Dela inlägget