Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Hemmapremiär för Norrköping

Under fredagskvällen möts två tippade topplag i Basketligan. Norrköping Dolphins gästas av BC Luleå. Här är senaste nytt inför matchen!

Vilka: Norrköping Dolphins-BC Luleå
När: Fredag 14 oktober, kl 19.04
Var: Stadium Arena, Norrköping
Sändning: Basketsverige.tv

Dags för hemmapremiär i Stadium Arena för Norrköping Dolphins mot BC Luleå. Ett Luleå som i sin första match krossade Umeå på bortaplan och som därefter slog Södertälje Kings med 61-59.
– Vi har inte varit fullt lag på träningarna sedan Felix Lemetti valde att flytta till Fryshuset och nu har även Adi Kadrispahic valt att tillfälligt lägga ner elitsatsningen då han inte får ihop det eftersom studierna kräver sin tid. Nu har vi fått in Navid Niktash som kommer att vara hos oss i en vecka och vi försöker få honom spelklar redan till kvällens match, säger Norrköpings huvudtränare Adnan Chuk.

Norrköping har spelat en match så här långt, förlust borta mot Södertälje i helgen (59-79).
– Efter genomklappningen i lördags mot Kings har vi analyserat vad som gick snett för att detta inte ska kunna hända igen. Man ska komma ihåg att vi möter ett BC Luleå som vann över ett Kings som körde över oss med 20 poäng under matchens sista minuter. Basketligan har av vissa fått kritik för att inte hålla tillräckligt bra kvalitet men min bestämda uppfattning är att, i stort sett, alla lag är riktigt bra.
– Alla våra spelare vet vad som krävs efter onsdagens videoanalys av mötet mellan Luleå och Kings för att misstagen inte kommer att upprepas, säger Adnan Chuk.

Luleås huvudtränare Peter Öqvist säger så här till NSD.se inför matchen:
– Vi behöver klara av att upprepa prestationen från senast, men nu behöver vi göra det på bortaplan. Norrköping är slipat och rutinerat, de är duktiga på att utnyttja sina styrkor som lag och lira tillsammans.
– Vi vet och känner att vi i många bitar gjorde en stark defensiv insats sist. Det gjorde vi mot Umeå också. Vi ska behålla de bitarna nu och göra en ännu bättre insats. Offensivt vet vi att det finns mer att hämta ur gänget. Och vi vet vad vi vill starta förbättringarna med.

 

LÄGET I LAGEN:❓
Norrköping har lite småskavanker på ett par håll, men det mesta talar för att alla kan spela i kväll.

Luleå kommer till spel utan amerikanen Brandon Rozzell (knäskadad), Anton Saks och Christopher Ryan.

NOTERA ATT: ✍️
* Det är oklart om Norrköpings franske tryout-spelare Navid Niktash hinner bli spelklar.
* Luleås nyförvärv Yannick Anzuluni satte 22 poäng och tog 13 returer i sin debut.
* Norrköping slog ut Luleå i semifinal i fjol (4-2 i matcher).

LÄS MER: 📒
Norrköpings hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget