Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Norrköping testar fransk forward

Norrköping Dolphins testar den 25-årige forwarden Navid Niktash.
– En tyngre fyra än Dejan och Cole, med ett vasst trepoängsskott, säger coach Adnan Chuk.

Fransmannen ska under en vecka visa Adnan och Dolphins vad han går för. Den drygt två meter långe forwarden kommer senast från spel i franska Angers i serien National Masculine 2.
– Navid är uppväxt i Le Mans akademi och var för några år sen på gränsen till A-laget, då de spelade Euroleague och hade många välkända namn i truppen. Han har efter spelat i andra- och tredjeligan, säger Adnan om provspelaren som gör sin första basketsejour utanför hemlandets gränser.

Om en vecka ska Dolphins ta beslut huruvida de går vidare med Navid eller inte.
– Det är en spelare på position fyra, som är tyngre än exempelvis Dejan och Cole. Han har ett vasst trepoängsskott och ett väldigt högt basket-IQ. Vi vill se hur snabbt han plockar upp vårt system och läser olika situationer, både defensivt och offensivt, säger Adnan.

Att Felix Lemetti valde att vända hem till Stockholm är en del i att Dolphins tittar över spelarmarknaden. En annan är att Adi Kadrispahic inte får ihop tiden med skolan och valt att kliva åt sidan och prioritera studierna, något som Dolphins respekterar.
– Förstås tråkigt, men vi förstår det helt och hållet. Jag vill poängtera att vi var nöjda med truppen innan det här, och hade inte tänkt att värva om vi inte tappat de två spelarna. Med Navid har det gått fort, jag har haft koll på honom i en och en halv månad ungefär, säger Adnan.

Text: Robin Svensson (Norrköping Dolphins)

Dela inlägget