Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Vinst i premiären för Uppsala

Det var stor premiär i Uppsala på tisdagskvällen. Det var inte bara premiär i årets upplaga av Basketligan herr utan även premiärmatch i nya IFU Arena. Det blev stor seger till hemmalaget med 31 poängs marginal: 81-50.

Odin Lindell skrev in sig i historieböckerna genom att göra Uppsala Baskets första poäng i nya arenan efter en dryg minuts spel. Lindell och resten av laget var taggade i matchens inledning med intensivt offensivt spel och ett försvar högt upp i banan. Men trots Uppsalas intensitet och offensiv höll sig Malbas kvar i matchen. Halvtidssiffrorna skrevs till jämna 39-34 efter att Malbas Adrian Rodgers prickskjutit en buzzer beater i den absolut sista sekunden innan vilan.

Efter pausen klev Malbas in på planen som ett nytänt lag. Efter två minuters spel var det helt utjämnat, 40-40, och Uppsalas coach Kevin Gaines kände sig tvungen att begära time out. Det avbrottet och taktiksnacket var precis vad röda laget behövde. Uppsalakillarna visade energi och vilja igen. Bröderna Person hade ett imponerade samarbete i några anfall och hemmalaget kröp ifrån i poängprotokollet. När tredje perioden var slut hade hemmalaget tolv poängs ledning, 56-44.

Medan speakern skanderade ”clap-clap-clap” kunde kapten Jonathan Person leda sitt lag till en komfortabel segermarginal i sista quartern: 25-6. Kapten Person noterades till meste poänggörare i matchen med sina 17 pinnar. Brorsan Andreas var tätt bakom med sina 16 poäng.
– Malbas har inte så bred trupp och vi visste att om vi pressade dem i 40 minuter skulle misstagen komma vilket det gjorde också. Vi har lite att jobba på, men som första match är det bra, säger Jonathan Person till Upsala Nya Tidning.

En något blygsam publiksiffra på 580 personer men en väldigt skön premiärmatch för Uppsala Basket med seger 81-50 mot Malbas.

TV: Uppsala dominerade i nya arenan

MATCHFAKTA:
Uppsala–Malbas 81–50

(20–15, 19–19, 17–10, 25–6)
Poäng, Uppsala: Jonathan Person 17, Andreas Person 16, Alexander Lindqvist 10, Lukas Friberg 8, Rickard Eriksson 8, Axel Nordström 7, Odin Lindell 6, Anes Zekovic 4, Rasmus Dahlberg 3, Sebastian Norman 2.
Malbas: Adrian Rodgers 13, Jake Zuilhof 10, Lasse Elbaeck 9, Jordan Peltier 9, Fredrik Larsson 6, Marko Marinkovic 2, David Terins.

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget