Fotograf: Tomas Jansohn / Nässjö Basket

Nässjös drömstart räckte inte till seger

Nässjö Basket förlorar tisdagens hemmamatch mot Jämtland med 83-86. Nässjö startade i ett rasande tempo och ledde som mest med 14 poäng i första perioden, men ett riktigt starkt Jämtland jobbade sig in i matchen och visade sig vara starkast under matchens tre sista minuter.

Hemmapremiär och välbesökta läktare och upplagt för basketfest i Nässjö Sporthall. Hemmaspelarna gjorde inga fans besvikna under den första perioden utan Nässjö bjöd på rena fyrverkeriet. Trepoängarna haglade och Nässjö ledde med 22-8 efter sex minuters spel. Givetvis förstår alla som kan basket att ett sådant flyt håller inte under en hel match och så inte heller denna gång.

Jämtland tog timeout och fick stopp på blödningen och de tog vara på slutminuterna av perioden på bästa sätt. Stora delar av Nässjös startuppställning fick vila och kanske fick Jämtland komma tillbaka för lätt i matchen och ledningen för Nässjö stannade vid 26-20 efter tio minuter. Ändå vid summering av period ett, så var det kanske den bästa anfallsbasketen som Nässjö presterat under en period och då pratar vi lång tid tillbaka.

Den andra perioden startar lika intensivt och det är en riktigt bra basketmatch som publiken bjuds (1036 personer) på. Jämtland arbetar sig verkligen in i matchen och gör 10-3 på Nässjö i inledningen av perioden. Dino Cinac leder bortalaget tillsammans med duktige amerikanske pointguarden Jabril Durham. Nässjös anfallsspel går i stå och man har svårt att komma till bra avslutslägen mycket tack vare ett riktigt bra försvarsspel från Jämtlands sida. Sista delen av perioden är helt jämn och slutar 49-49 efter att Jämtland gjort poäng i slutsekunden.

TV: Jämtland segrade i Småland

Poängrik första del av matchen och frågan man ställde sig var om lagen skulle kunna prestera lika bra från distans även under andra halvan av matchen. Nässjö startar bra och Milos Latkovic öppnar upp med en trepoängare som tyvärr bara ger två poäng enligt domarna och Auston Barnes ökar på Nässjös ledning efter att Jämtland slarvat, Därefter är det dags för Jämtlands stora amerikanska stjärnspelare Mike Bruesewitz att komma in i matchen på allvar. Mike som under den första halvan varit relativt osynlig, mycket tack vare Nässjös starke Dartaye Ruffin som spelat riktigt bra försvar tar över allt mer och han levererar verkligen under andra delen av matchen. Hemmalaget gör det ändå bra och det är en härligt fysisk basket över hela banan. Perioden slutar helt jämn 18-18 och därmed 67-67 inför slutronden.

Mike Bruesewitz startar upp den fjärde och sista perioden med fem raka poäng och Jämtland skapar ett grepp om händelserna. Nässjö svarar och lagen följs åt tills det är cirka 2,5 minut kvar av matchen. Det är då återigen Brusewitz som stiger fram och hans trepoängare för upp bortalaget till en fyrapoängs ledning 79-83. Jämtland kan efter detta kontrollera händelserna och Nässjö kan inte hota, även om Mantas Griskenas i absolut sista sekunden snor åt sig bollen och ett skottförsök från över halva banan blir resultatlöst. Jämtland vinner en riktigt jämn och bra basketmatch.

Presskonferens:

MATCHFAKTA:
Nässjö–Jämtland 83–86

(26–20, 23–29, 18–18, 16–19)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 18, Mantas Griskenas 14, William Gutenius 13, Daniel Eliasson 12, Austin Barnes 8, Jonathan Peleg 8, Milos Latkovic 5, Karim Wazzi 5.
Jämtland: Mike Bruesewitz 25, Jabril Durham 17, Dino Cinac 16, Preston Purifoy 10, Gustav Hansson 8, Anton Kobylak-Berglund 7, Samuel Berkelund 3.
Publik: 1 036.

Text: Nässjö Basket

Dela inlägget