Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Nässjö första testet för nya Malbas

Det har gått 203 dagar sedan senaste hemmamatchen för Malbas – kvartsfinalen mot Södertälje, och mycket har hänt i laget sedan sist.

I fjol hade Malbas ett ungt lag, men faktum är att årets lag är ännu yngre. Kända ansikten som är kvar är Fredrik Larsson och Gerald Boakye, resten är helt nya eller nygamla bekantskaper, som David Terins och Marko Marinkovic.

Dessvärre kunde inte Malbas behålla Carl Engström som valde att spela i spanska andraligan i stället. Även om det kommer bli svårt att fylla Carls 56:or hoppas Malmö-klubben att 211 centimeter långa dansken Lasse Elbaek kan bli en positiv överraskning i Basketligan, och med uppbackning av starke amerikanen Jake Zuilhof ska inte saknaden av Carl bli så stor under korgarna.

Om man möjligen har tappat lite under korgarna jämfört med förra året så ser bakplanen ut att vara starkare. Malbas har både spelsinne och skottkapacitet i Jordan Peltier, en av de mest spännande svenska spelarna i Basketligan, tillsammans med amerikanen Adrian Rodgers samt danske framtidsmannen Sebastian Åris. I laget finns även skytten Erik Friman som senast kommer från Eos, och skarpskytten Emil Isovic. Till detta fylls truppen ut med talanger från Basketgymnasiet.

Vad kan vi då förvänta oss av säsongen?
– Det kommer att bli precis lika tufft som förra året och krävas starka prestationer, individuellt såväl som lagmässigt, för att vinna matcher. I coach Henrik Svensson har vi garanti för att spelarna kommer förberedda till varje match. Förhoppningen är att vi kan knipa åttondeplatsen och ta oss till kvartsfinal även denna säsong, säger Malbas sportchef Janne Hasselström.

Henrik Svensson:
– Jag har höga förhoppningar på både Fredrik och Jordan, det ska bli kul att se om de utvecklas vidare till att bli etablerade ligaspelare denna säsong.

Nässjö Basket hemma i kväll fredag blir det första testet för årets Malbas.

KOMMANDE PREMIÄRMATCHER:
2016-10-07 19:04 Malbas – Nässjö Basket (Heleneholms sporthall, Malmö)
2016-10-07 19:04 Umeå BSKT – BC Luleå (Umeå Energi Arena)
2016-10-08 16:15 Södertälje Kings – Norrköping Dolphins (Täljehallen)

Du vet väl att du ser alla matcher i Basketligan herr på Basketsverige.tv?

Dela inlägget