Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Malbas tar emot Nässjö

På fredagskvällen går Malbas och Nässjö Basket in i en ny säsong i Basketligan. Här har du allt du behöver veta inför matchen.

Vilka: Malbas-Nässjö Basket
När: Fredag 7 oktober, kl 19.04
Var: Heleneholms sporthall, Malmö
Sändning: Basketsverige.tv

Malbas headcoach Henrik Svensson inför kvällens match:
– Kul att komma igång igen, men det kommer att bli tufft. Ambitionen är att ta oss till slutspel. För att göra detta måste vi vara på topp i rätt matcher och vår amerikanska duo vara heta. Lite otur att Jake (Zuilhof) stukade foten. Han kommer vara med i kväll, men kommer att få begränsat med speltid.

Janne Hasselström, sportchef i Malbas:
– Vi har klart lägre spelarbudget i år och har förlorat lite muskler och en del längd men däremot ökat talangpotentialen i laget. Givetvis blir det en tuff andra säsong i Ligan, men det ska bli spännande att se utvecklingen på våra unga spelare, speciellt bakplanen med Jordan och Sebastian.

Nässjö Basket har verkligen prövats denna försäsong. Efter bara några veckors träning fick headcoach Raul Jimenez problem med hälsan. Något av det värsta som kan hända när ett lag ska svetsas samman och nya spelare ska trimmas in i ett spelsystem, som hälften av laget redan är familjära med. Jimenez behandlas nu på sjukhus och Nässjös klubbledning tvingades att snabbt agera och hitta en ersättare. In kom Felix Alonso en vecka före seriepremiär och sedan hans ankomst har laget haft fullt fokus på att hitta timing och lära känna varandra.

När det gäller lagbygget så har Nässjö kvar en stark stomme sedan föregående säsong med namn som Mantas Griskenas och Dartaye Ruffin som största stjärnor, men halva laget är nytt. In har rutinerade ligaspelare som Daniel Eliasson och William Gutenius kommit och nya importer som Auston Barnes, Milos Latkovic och Marko Dojkic har anslutit.

Läget i lagen:❓
I Malbas är Jake Zuilhof tillbaka i träning efter att ha stukat foten kraftigt, litet frågetecken finns för en småkrasslig Fredrik Larsson.

Nässjö kan mönstra hela sin trupp utom Wictor Grenthe. Grenthe har ytterligare några veckors rehab framför sig innan han är aktuell för match.

Notera att: ✍️
* Nässjö tvingades byta headcoach för bara någon vecka sedan då Raul Jimenez är sjukskriven på obestämd tid.
* Malbas har endast två spelare kvar från fjolårets trupp.
* Nässjös försäsong har blandat och gett och facit är fyra vinster och tre förluster.

Läs mer: 📒
Malbas hemsida inför matchen
Nässjös hemsida inför matchen

Dela inlägget