Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Hett derby i norr

I fjol vann Umeå BSKT två av tre matcher mot BC Luleå. Det tänker Luleå-laget ändra på i år. Här har du senaste nytt inför kvällens norrderby.

Vilka: Umeå BSKT-BC Luleå
När: Fredag 7 oktober, kl 19.04
Var: Umeå Energi Arena, Umeå
Sändning: Basketsverige.tv

Så är det dags för det alla basketfans i norr väntat på, premiärmatch för BC Luleå och det mot lokalrivalen Umeå BSKT på bortaplan. Umeå var en svår nöt att knäcka för Luleå förra säsongen då Umeå vann två av tre möten. Men Luleå gick till slutspel, inte Umeå.

Nu på årets försäsong har Luleå vunnit två av två möjliga mot Umeå, ändå kommer det med all sannolikhet att bli ovisst i kväll.
– Det ska bli riktigt med premiärmatch och att äntligen komma igång på allvar. Kul med ett riktigt norrlandsderby som premiärmatch, säger Luleås headcoach Peter Öqvist och fortsätter:
– Umeå är stora med kraftigt hot utifrån, de har fått igång en del nya pjäser jämfört med tidigare matcher i höst då vi mött dem. Nyckelspelare att hålla reda på för oss i Umeå är definitivt deras store Josh Wolfram och trion Gerald Williams, Johan Pierre och Terrence Oglesby. Alla tre guarderna är väldigt starka spelare från perimetern.

Umeås headcoach Jesper Gustavsson:
– Luleå mot Umeå-matcherna är speciella för alla här. Speciellt när vi spelar hemma. Det är många utflyttade luleåbor i Umeå. Vi kunde inte få en bättre premiärmatch.

Vad förväntar du dig att se av Umeå i kväll?
– Att vi gör det vi ska göra. Att alla känner att vi är på samma plan. Sen förväntar jag mig att vi krigar lika hårt som vi alltid brukar göra.

Läget i lagen:❓
Umeå saknar långtidsskadade Nathan Dawit, Albin Frank (fot) och Johan Rönström (vad). Men i övrigt är både Gerald Williams och nyförvärvet Terrence Oglesby spelklara och redo för match.

Luleå kommer till spel utan amerikanen Brandon Rozzell (knäskadad), Anton Saks och Christopher Ryan.

Notera att: ✍️
* Luleå vann båda matcherna mellan lagen under försäsongen: 64-55 och 91-71.
* Umeå har den största truppen av alla lag, 18 spelare registrerade.
* Luleås nyförvärv Yannick Anzuluni är i skrivande stund inte spelklar.

Läs mer: 📒
Umeås hemsida inför matchen
Luleås hemsida inför matchen

Dela inlägget