Fotograf: Bildbyrån (montage)

Matchguide: Borås och Jämtland först ut

Efter en lång sommar och försäsong är Basketligan herr äntligen tillbaka. Först ut är mötet mellan Borås Basket-Jämtland Basket.

Vilka: Borås Basket-Jämtland Basket
När: Torsdag 6 oktober, kl 19.04
Var: Boråshallen, Borås
Sändning: Basketsverige.tv

Det var ett tag sedan det senast spelades herrligabasket i Sverige. Nämligen bestämt 28 april då Södertälje Kings tog hem SM-guldet efter seger i finalen mot Norrköping Dolphins med totalt 4-0 i matcher.

Men i kväll är det äntligen dags igen. Och premiärmatchen spelas i Borås där Borås Basket gästas av Jämtland Basket. Intressant att se coachkampen mellan nye Borås-coachen Jonte Karlsson och Jämtlands dito Torbjörn Gehrke, två minst sagt karismatiska coacher.
– Det känns roligt att få börja säsongen på allvar, det har varit kul med försäsong också men blir lätt träligt efter ett tag. Jag är lite nervös eftersom jag inte vet var vi eller våra motståndare står. Det kommer bli en del fel i början, med ny tränare, ny grupp och en hel del nya grejer i spelet, men på sikt tror jag det här kan bli bra. Jämtland är garanterat ett bättre lag än de varit de senaste säsongerna, säger Jonte Karlsson till Borås Tidning.

Jämtland tippas av många bli en outsider den här säsongen och hos spelbolaget Svenska Spel så är laget rankade på sjätte plats, och spelas till 40 gånger pengarna. Blir Borås Basket mästare betalar det sex gånger insatsen.
– Vi kommer inte vara kvar där vi varit de senaste säsongerna. Första året gjorde jag en liten missräkning, och värvade fel amerikaner för att passa in med våra svenska spelare. Förra året vann vi fler matcher, men hade fysiska bortfall som inte var med i budgeten. I år är det läge att flytta fram förväntningarna, säger Torbjörn Gehrke.

Läget i lagen:❓
Borås kommer till spel utan skadade duon Christian Maråker och John Brändmark. I övrigt bör alla vara redo för match.

Jämtland kommer till spel med tio man. Jaan Puidet (skadad) och Olle Lundqvist (sjuk) är inte med på resan till Västergötland.

Notera att: ✍️
* Jämtland inleder säsongen med fyra raka bortamatcher. Premiären i Nya Sporthallen sker den 11 november.
* Borås vann sitt ligagenrep mot Malbas med klara 95-58.
* Jämtland vann tre och förlorade två matcher under försäsongen.

Läs mer: 📒
Borås hemsida inför matchen
Jämtland hemsida inför matchen

Dela inlägget