Fotograf: Montage

Luleå-stjärnan tvingas till operation

BC Luleå-guarden Brandon Rozzell missar inledningen av ligasäsongen. Anledningen är att han tvingas till operation av sitt skadade knä.

Det var i en träningsmatch mot Jämtland i mitten av september som Brandon Rozzell skadade sitt knä. Han kom tillbaka men fick stora problem igen. Nu är det klart att den 27-årige amerikanen, som magnetkameraundersöktes i helgen, kommer att lägga sig på operationsbordet.
– Vi misstänkte inre sidoligamentskada och möjligtvis lite påverkan på menisken – och precis så var det. Det finns en påverkan på inre sidoligamentet och den inre menisken är klämd och skadad långt bak. Jag har föreslagit att vi ska operera honom och vi ska försöka göra bort det under veckan här, säger ortopeden Tomas Isaksson till NSD.se.

NSD: Vad snackar vi om för rehabtid?
– Han bör kunna vara i spel tre veckor efter operationen.

Ett lite mindre ingrepp.
– Jo, det är inget jättestort. Vi måste plocka bort en liten bit av menisken men de brukar hämta sig väldigt snabbt. Så 3-4 veckor efter operationen bör han kunna spela.

BC Luleå, som inleder sin ligasäsong på fredag borta mot Umeå BSKT, kommer inte att jaga någon korttidsersättare för sin amerikanske stjärnguard. Däremot så är klubben på jakt efter ytterligare en importspelare. Ett namn som figurerar är Yannick Anzuluni som i fjol spelade för Umeå, innan han under sommaren skrev på för tyska Phoenix Hagen, ett lag han nu har lämnat.

Dela inlägget