Fotograf: Montage

Krönika: Livet är inte rättvist

”Jag gjorde min första landskamp 1998 och min sista 2010. Under de åren hann jag med att spela 134 landskamper för Sverige och hade äran att få vara lagkapten under fem år.” Så inleder Mats Levin på sin hemsida angående sitt landslagsspel.

Det var tungt att läsa när landslagsforwarden Alexander Lindqvist delade på sin Facebooksida angående insamlingen som sker till Mats dotter Ebba, och om det helvete familjen Levin nu går igenom sedan deras 7-åriga dotter diagnostiserades med cancer i juni.

Mats tack till basketen var med följande ord: “Efter 18 år som senior har jag lagt skorna på hyllan – ja, eller rättare sagt på ringen. Basketen har gett mig möjligheten att resa till massor av ställen, att bo i andra länder, att träffa fantastiska människor, att få uppleva framgång, att få uppleva motgång”.

Dom som har varit i situationen kan förstå denna motgång och hjälpen man behöver.
Jag har själv varit i den när cancern tog min pappa, och det är i motgångar som dessa som det är viktigt att ha saker omkring sig som fungerar. Och känna att ens medmänniskor finns där.

Om du känner att du har möjlighet så skänk en slant till Ebbas Energifond. Jag har själv gjort det och det är fantastiskt att se hur många basketmänniskor som redan har gjort det.

Så här beskrivs insamlingen:
“I juni fick Ebba cancerbesked och har sedan dess varit på sjukhuset. Hon har visat sig vara en riktig fighter och kämpar nu för att komma hem och få leka med sina kompisar. Hon är en inspiration för oss som har följt hennes väg tillbaka, även för oss som följt på distans. Pengar löser ingenting automatiskt, men det kanske underlättar lite för Mats och Helena att hantera allt runt omkring samt hitta på saker som kan ge Ebba och familjen lite extra energi! Därför har vi döpt insamlingskampanjen till Ebbas ‘Energifond.’ Detta initiativ har inspirerats av flera förfrågningar från människor som vill hjälpa till, men inte vet exakt hur.”

Länken till insamlingen hittar du här: https://gogetfunding.com/ebbas-energifond/

#fuckcancer #ViÄrBasketsverige

 

Familjen Levin är tillfrågade och har gett godkännande till denna publicering.

/ Magnus Jason

Magnus Jason är 33 år gammal och började coacha när han var 17. Han gjorde ligadebut som assisterande tränare i Borås Basket när han var 25. Idag jobbar han som Trade marknadschef på Kärcher och som marknadschef i Borås Basket. Just nu ser hans mest fram emot att Basketligan äntligen ska starta igen.

Dela inlägget