Fotograf: Mikael Fritzon / Bildbyrån

Borås Basket starkt i genrepet

På torsdagen reste Borås Basket till Malmö för att generalrepetera mot ligakollegan Malbas. Det blev en fartfylld match som Borås dominerade från uppkast till slutsignal.

58-95 var segersiffror som gav gästerna från Västra Götaland gott självförtroende inför nästa veckas premiär på hemmaplan.

Jonte Karlsson, headcoach för Borås Basket, om matchen:
– Anfallet flöt på bättre än förut. Många var med och delade boll, vilket gav öppna skott. Kul att Jakob Sigurdarson, som haft en lite jobbig försäsong, kom igång med skotten. Defensivt måste vi kunna stoppa deras spelare en mot en. Detta blev vi bättre på i andra halvlek. Sedan blev det lite uppgivet för Malbas. Vi spelade brett och med fler spelare än de gjorde. Därmed kunde vi hålla intensitet och tempo uppe.
– Ett bra genrep för oss. Nu ska vi vara lite lediga under helgen och så trycker vi på lite igen på söndag och måndag. Folk på läktaren sa att vi var ett av de roligaste lagen de sett i Malmö på länge. Vi kom dit med passion, engagemang och intensitet, så det var kul att höra.

LÄS MER: Här kan du se när ditt lag träningsspelar!

MATCHFAKTA:
Malbas–Borås 58–95

(18–31, 17–21, 14–24, 15–19)
Poäng, Borås: Jakob Sigurdarson 26, Shaquille Hines 19, Mike Palm 13, Trayvonn Wright 11, James Washington 10, Fredrik Andersson 7, Daniel Thuresson 4, Johannes Hidirsah 3, Emil Lundstedt 2.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget