Fotograf: Johan Bernström / Bildbyrån

Nässjös tränare sjukskriven: “Basketen kommer i andra hand”

Nässjö Baskets headcoach Raul Jimenez tvingas tillfälligt lämna sitt uppdrag på grund av sjukdom. Jimenez har de senaste veckorna endast sporadiskt kunnat närvara vid Nässjös träningar och han är nu helt sjukskriven.

Under Raul Jimenez sjukskrivning kommer laget ledas av 43-årige spanjoren Felix Alonso som är god vän med Jimenez. Alonso är en rutinerad coach som de tre senaste säsongerna varit i Portugal. Han har samma högkvalificerade basketcoachutbildning som Jimenez och kommer till Nässjö så snart som möjligt. Förhoppningen är att han kan leda träningarna från och med fredag. Vid sin sida kommer Alonso ha Nässjös assisterande coach Jordi Juste.

Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon:
– Rauls insjuknande är riktigt tråkigt och det allra viktigaste just nu är att vi får Raul tillbaka helt frisk, och vi gör precis allt vi kan för att hjälpa han och hans familj. Basketen kommer i andra hand, men vi är tacksamma över att vi på bara några dagar löst headcoachfrågan och att det nu är klart att Felix Alonso vikarierar tills Raul är redo igen.

– Våra spelare samt övriga runt laget är informerade och det är givetvis allt utan bra med sådana här besked en och en halv vecka innan seriepremiären. Vi är ändå 100% säkra på att alla spelare kommer göra precis allt för att vår nya ledarkonstellation ska få en bra start.

Dela inlägget