Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

“Nya” Södertälje slog Uppsala

“Nya” Södertälje Kings har visat upp sig i Täljehallen med Vedran Bosnic som coach. Det blev seger med 18 poäng mot Uppsala Basket, 74-56.

Provspelande Tylor Ongwae var poängbäst med 18 poäng för ett Södertälje som ledde med 10-15 poäng ganska länge, innan man gjorde ett sista ryck och drog ifrån till runt 20 poäng i början av andra perioden. Slutsiffrorna blev 74-58 till de regerande mästarna, men det är siffror som inte betyder någonting för Vedran Bosnic.
– Uppsala spelade inte så mycket med killarna som varit med mig i landslaget. Lindqvist spelade tio minuter, Jonte Persson spelade tio minuter. De använde inte sina bästa killar, så det blir ingen realistisk match på det sättet. De visade inte allt. Jag tror att det hade blivit en jämn match om de hade använt alla sina spelare fullt ut, säger Bosnic till Länstidningen.

För Södertälje var matchen mot Uppsala snarare en chans för Bosnic att få se sina spelare på riktigt.
– Vi har haft kontakt hela tiden och Ludde (Degernäs) har gjort ett bra jobb med killarna. Och jag har sett alla matcherna, när vi flög hem från Ryssland såg jag alla tre matcherna från Polen på planet. Så jag har sett en del. Men några spelare har ju precis kommit hit. Och det blir annorlunda att se dem live också, säger Södertälje-coachen till Länstidningen.

Uppsalas assisterande tränare Anders Jonsson till Upsala Nya Tidning:
– Vi sköt för dåligt och bollen ville inte in. Det var tungt för oss och sedan hade jag även önskat att vi hade kunnat var lite mer aggressiva och kommit till fler avslut närmare korgen.

Hur betygsätter du matchen?
– Okej, men inte mer än så. Vi hade hellre åkt härifrån med en bättre känsla, men det finns mycket kvar att förbättra. Jag tror att alla är överens om att det var okej.

Uppsala möter Norrköping Dolphins nästa fredag och kommer förmodligen att spela ytterligare en träningsmatch innan säsongen drar igång den 11 oktober mot Malbas.

Dela inlägget