Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Borås vann hemmagenrepet mot Malbas

I den sista hemmaträningsmatchen, innan Basketligan drar igång den 6 oktober, blev det seger för Borås Basket mot Malbas med tydliga 81-63.

Borås Basket var aningen tröga i starten i den sista träningsmatchen på hemmaplan innan säsongspremiären. Gästande Malbas tog chansen och var i ledningen fram till första periodens slutminut. Först då hade hemmalaget kommit igång. 19-16 efter tio minuter skvallrade om en målsnål tillställning. Mest positiv hos Borås: Shaq Hines, som var aktiv kring plankorna.

Fredrik Andersson, som hade i uppdrag att försvara mot Malbas amerikan Aaron Rodgers, gjorde detta väldigt bra, samtidigt som han själv producerade nio poäng framåt under den första halvleken. Men för lagen som helhet var det svårare att placera bollen i korgen. Efter halva matchen lyste låga 33-30 till Borås på poängtavlan.

Borås Basket tog successivt över matchen mer och mer under den tredje perioden. Mike Palm och Trayvonn Wright hittade korgen oftare. Även om spelet sällan var vackert så skaffade sig hemmalaget ledningen med 56-42 inför fjärde perioden. Efter halva den sista perioden hade Borås dragit ifrån till 67-50 och matchen kändes avgjord. Så var det också. Hemmalaget drygade ut till 81-63 innan slutsignalen ljöd.
– När man spelar bra försvar kan man ha råd att skjuta dåligt. Så var det idag då vi bara satte åtta av 29 från trepoängslinjen och 42 procent totalt. Malbas hade 38 procent. Jag är glad att alla elva spelarna var delaktiga när vi besegrade en ligakonkurrent med 18 poäng, säger Borås headcoach Jonte Karlsson om matchen.

MATCHFAKTA:
Borås–Malbas 81–63

(19–16, 14–14, 23–12, 25–21)
Poäng, Borås: Mike Palm 18, Shaquille Hines 16, James Washington 12, Trayvonn Wright 11, Fredrik Andersson 9, Simon Gunnarsson 8, Jakob Sigurdarson 5, Daniel Thuresson 2.
Malbas: Adrian Rogers 23, Fredrik Larsson 17, Jordan Peltier 8, Marko Marinkovic 4, Sebastian Åris 4, Lasse Elbaek 4, David Terins 3.

LÄS MER: Här kan du se när ditt lag spelar!

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget