Fotograf: Hans Andersson / Mittmedia

Premiärträning i Nya Sporthallen

Under onsdagskvällen var det premiärträning för Jämtland Basket i den Nya Sporthallen.
– Det är en väldigt fin arena, säger Jabril Durham.

Den stora premiärfesten får visserligen vänta till mitten av november, men under onsdagen öppnades den nya basketarenan i Östersund för träning. Först ut var Jämtland Baskets herrlag, som fick äran att gå igång vid 16.30-tiden.
– Det känns jättehäftigt att gå in i en ny hall, säger Mikael Jönsson, som är den som varit med längst av alla spelare i dagens träningstrupp i Jämtland, till Östersunds-Posten.

Jämtlands bägge nyförvärv Jabril Durham och Mike Bruesewitz gillade också vad de såg och kände i Nya Sporthallen. Även om de båda spelat i mycket större hallar på college i USA och i proffsspel i Israel.
– I Arkansas hade vi en hall för cirka 20 000 åskådare och hela Texas är känt för att ha stora arenor. Men jag gillar det här gymmet. Det är fint, säger Durham till Östersunds-Posten.

Jämtlands klubbdirektör Peter “Pecka” Johansson:
– Vad jag förstår håller man tidsplanen för ombyggnaden. Stolarna är ditsatta och nu fattas det bland annat att göra i ordning omklädningsrum, logerna och gångarna i anslutning till dessa.

Även om träningarna nu är igång i Nya Sporthallen så kommer det dröja ett tag innan den första matchen spelas. Första matchen blir den 11 november då Jämtland tar emot BC Luleå i Basketligan. Jämtland inleder säsongen med fyra raka bortamatcher.

Dela inlägget