Fotograf: Mattias Pettersson

Tuff öppning i QHBT 2016 för Luleå

Öppningsmatchen för BC Luleå mot Jämtland Basket blev till slut en jämn uppgörelse där Jämtland vann med knappa 64-61. Luleå hade två trepoängsskott i bra lägen i slutsekunderna som kunde tagit matchen till förlängning.

Överlag i matchen var Jämtland med coach Torbjörn Gehrke i förarsätet hela tiden och luleåspelarna fick jaga, jaga för att försöka komma i kapp. Skyttet i den första halvleken var bra från Jämtlands sida och för hemmalaget var det mest ring och ut som gällde.

I den andra halvleken var det Adam Rönnqvist som tog tag i dirigentstaven och höll ensam på att vända matchen. Adam var överlägset bäst i hemmalaget och den klart bästa spelaren i matchen. Adam satte 9/16 skott, 7/7 straffkast, tog sju returer (mest i laget), fyra assists och en steal. Ingen annan spelare kunde matcha upp hans statistik.
– Synd. Men vi krigade på bra i andra halvlek. Jag tycker faktiskt vi ska vinna mot Jämtland trots att vi saknar många spelare. Så bra svenskt material har vi, säger Adam Rönnqvist som var planens gigant med sina 27 poäng.

Adam var tillsammans med guardkollegan Jonathan Larsson Luleås bästa spelare. Jonathan fick stort förtroende av coach Peter Öqvist levererade och leverade nio poäng och 6 returer utöver bra försvarsspel.

Amerikanske importen Brandon Rozzell skadade benet/knät i början av den andra perioden och spelade inget mer. I värsta fall är han borta från spel hela helgen, vilket blir tufft för ett redan brandskattat Luleå som ställde upp med blott nio spelare. Tom Lidén är fortfarande borta med landslaget, men kommer att ansluta till laget nästa vecka. Christopher Ryan och Anton Saks är fortfarande på skadelistan.

Idag lördag väntar finska ligatvåan Pyrintö Tampere för BC Luleå. Matchen spelas i Luleå Energi Arena och uppkastet är kl 15.00. För Jämtlands del väntar Karhu Kauhajoki kl 17.00.

LÄS MER: Här kan du se när ditt lag spelar!

MATCHFAKTA:
Luleå–Jämtland 61–64

(12–20, 12–9, 13–16, 24–19)
Poäng, Luleå: Adam Rönnqvist 27, Jonathan Larsson 9, Quinton Upshur 9, Denzel Andersson 6, Brandon Rozzell 6, Tim Kearney 2, Andreas von Uthmann 2.
Jämtland: Mike Brusewitz 17, Dino Cinac 14, Olle Lundqvist 10, Preston Purifoy 8, Jabril Durham 6, Gustav Hansson 4, Samuel Berkelund 3, Niklas Larsson 2.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Dela inlägget