Fotograf: Erik Simander / Bildbyrån

Premiärseger för Borås i egna turneringen

Borås Basket besegrade Nässjö Basket med 84-81 i den inledande matchen av 2016 års upplaga av Borås Opens ligaturnering.

Bäst på planen i hemmalaget var trion Trayvonn Wright, Fredrik Andersson och James Washington. Under lördagen möts Uppsala och Nässjö, klockan 17.00 i Boråshallen.

Tre minuter in i matchen dunkade Trayvonn ”Flight 42” Wright i Borås Baskets första ledning, 5-3. Dessförinnan hade Wright även gjort sitt lags två första poäng. Även om Borås var laget med mest fart under sulorna så var läget lika, 13-13, efter 7:45. När första perioden var över var det lika jämnt, 18-18. Då hade ”Flight 42” stått för nio av dessa för hemmalaget.

I början av den andra perioden började James Washington hitta rätt med passningarna. Både Daniel Thuresson och Mike Palm blev framspelade till öppna layups av den 182 centimeter långe amerikanen. Borås hade 26-25 när tre minuter av quartern hade spelats. Minuten senare var det dags för ”Flight 42” igen – dunk till 30-27. Shaquille Hines öste på till 32-27. När Jakob ”Iceman” Sigurdarson drog en foul på ett fastbreak och fick straffkast hade Nässjö-coachen fått nog och kallade timeout. Borås fortsatte bra, men under halvlekens sista minut gick gästerna om och ledde med 42-43 över den långa pausen.

I den tredje perioden ryckte Nässjö ifrån ytterligare en bit. När sju minuter var spelade så lyste 57-64 på poängtavlan och Jonte Karlsson på Borås-bänken tog timeout. Fredrik Andersson satte 64-66 via en steal och en snabb trea. Sekunderna senare satte Washington 67-66 och det hade blivit gästernas tur att kalla timeout. Borås Basket hade ledningen med 69-68 inför fjärde perioden.

Hemmalaget fortsatte bra. Andersson var grym åt båda hållen. Det var även Wright. Under fjärde periodens mittskede blockade han sitt sjätte skott och drog i trean som betydde 77-68, när sex minuter återstod. Efter detta hämtade sig Nässjö inte och Borås Basket vann matchen med 84-81.
– Vi har mycket kvar i vårt offensiva spel, men det är först efter jul som vi ska vara riktigt bra. Styrkan i dag var att hitta ett sätt att vinna trots att vi inte spelade särskilt bra, säger Borås coach Jonte Karlsson till Borås Tidning.

LÄS MER: Här kan du se när ditt lag spelar!

MATCHFAKTA:
Borås–Nässjö 84–81

(18–18, 24–25, 27–25, 15–13)
Poäng, Borås: Trayvonn Wright 28, James Washington 19, Fredrik Andersson 16, Shaquille Hines 12, Jakob Sigurdarson 5, Daniel Thuresson 2, Mike Palm 2.
Nässjö: Auston Barnes 19, Mantas Griskenas 13, Daniel Eliasson 13, Milos Latkovic 10, Dartaye Ruffin 10, Jonatan Peleg 6, Oscar Jernberg 5, Karim Wazzi 4, Marko Dojkic 1.

Text: Magnus Stråhle (Borås Basket)

Dela inlägget