Fotograf: Andreas L Eriksson / Bildbyrån

På jakt efter nytt publikrekord

Inför det avgörande returmötet mot Bosnien-Hercegovina i herrarnas EM-kval på onsdag, är det nu över 6 200 biljetter sålda till Hovet. Alla tiders publikrekord för svensk landslagsbasket ligger på 6 956, Sverige-Serbien från EM 2003.

Sverige är nu halvvägs igenom EM-kvalet mot EM 2017. Med två knappa förluster hittills är laget revanschsugna och hoppas nu på ett fullsatt Hovet som kan bära fram dem till seger. Senast Sverige mötte Bosnien-Hercegovina i Sarajevo blev det förlust med tre poäng. Den likt Rysslandsmatchen präglades av en försiktig inledning av Sverige som inte kom igång förrän i andra perioden. Kan Sverige nu lyckas samla styrka och leverera 100% från start på onsdag kommer det här kvalet få nytt liv.

Det har de senaste dagarna surrats om att den bosniske NBA-stjärnan Mirza Teletovic ska vara petad från matchen mot Sverige. Teletovic skällde ut det 17-åriga underbarnet Dzanan Musa i slutet av matchen mot Ryssland efter att Musa filmat.

EM-kval fakta
EM-kvalet är uppdelat i sju grupper bestående av sex fyralagsgrupper och en trelagsgrupp, där Sverige är i den sistnämnda varianten. Gruppettorna är direktkvalificerade till EM tillsammans med de fyra bästa grupptvåorna.

Det är redan klart att Ryssland vinner gruppen och därmed är kvalificerade för EM 2017. För att Sverige ska bli tvåa krävs seger mot Bosnien-Hercegovina med minst fyra poäng. Det är också mycket troligt att Sverige måste slå Ryssland i Krasnodar på lördag för att knipa en EM-plats.

TV-sändningar
C More och TV4-Gruppen har säkrat sändningsrättigheterna till alla Sveriges matcher under EM-kvalet.

Onsdag 14/9 kl 19.50: Sverige – Bosnien (Stockholm) – Uppkast kl 20:00 i TV4 Sport och C More
Lördag 17/9 kl 12:50: Ryssland – Sverige (Krasnodar) – Uppkast kl 13:00 i TV12 och C More

Dela inlägget