Fotograf: Youtube

Bosnien petar NBA-stjärnan

Med bara två dagar kvar till EM-kvalmatchen mot Bosnien-Hercegovina kommer glädjande (?) besked för Sverige. Bosniens lagkapten Mirza Teletovic petas efter ett internt bråk.

Det var i lördagens match mellan Sveriges gruppmotståndare Bosnien-Hercegovina och Ryssland som NBA-stjärnan Mirza Teletovic rök ihop med 17-årige supertalangen Dzanan Musa. Den bosniske lagkaptenen konfronterade Musa efter att han floppat, och bråket slutade med att Teletovic knuffade till sin lagkamrat. Under söndagen gick Teletovic ut och bad om ursäkt.
– Jag är kapten för landslaget och jag har varit här i 13 år. Och han, den yngsta spelaren i laget, börjar svara och förolämpa mig. Det är helt enkelt omöjligt att fortsätta efter en sådan incident. Men jag är ledsen att jag reagerade som jag gjorde, säger han enligt Aftonbladet som citerar Eurohoops.net.

Även om Teletovic bad om ursäkt, så ser Bosniens förbundskapten Damir Mulaomerovic allvarligt på händelsen och nu ser han ut att peta stjärnan i den helt avgörande kvalmatchen mot Sverige i Stockholm på onsdag.
– Lagkaptenen har ingen rätt att bete sig så arrogant och fel. Han vägrade att spela mot Ryssland, han kom sent till lunch och verkade oförberedd. I dag höll han en presskonferens utan min tillåtelse och det är oacceptabelt. Vi måste informera landet att vår kapten inte uppfyller grundläggande normer för hur man ska uppföra sig. Låt oss vara tydliga, Mirza reser inte med oss till Sverige, säger Mulaomerovic enligt Avaz.

Sveriges guard Dino Pita till Aftonbladet:
– Det kan vara både på gott och ont. Det kan bli en grej som triggar laget. Teletovic tar mycket plats och man ser att han är oförberedd. Han har kvaliteter och kan själv slå vilket lag som helst, men han kan trycka ner laget ganska mycket också så det beror lite på hur de reagerar.

Ryssland vann matchen med 78-67 och är redan klara gruppsegrare. Sverige och Bosnien gör upp om andraplatsen.

Dela inlägget