Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

KLART: Massamba har skrivit på för Luleå

Det har varit på gång ett tag. Men under fredagskvällen blev det officiellt. Brice Massamba, 28, är klar för spel med BC Luleå säsongen 2016/17.

208 centimeter och 115 kilo Brice Massamba kommer från en riktig basketfamilj. Hans bröder är Darly och Thomas, och systern Tanya spelar för Udominate Basket. Brice har tidigare spelat för bland annat University of Nevada i Las Vegas och i det svenska landslaget. Närmast kommer han från danska Svendborg.
– Brice kommer kanske inte spela 30 minuter per match men mot vissa lag, i vissa matcher kommer han vara jätteviktig. Han gör oss bättre och vi kommer kunna ställa upp och spela på olika sätt – både stort och litet, säger Luleås assisterande coach Håkan Larsson till NSD.se.

I och med värvningen av Brice Massamba har BC Luleå bara en spelare till att plocka in i truppen. Det handlar om en USA-forward som ska tillföra spetskompetens.
– Vi är i valet och kvalet – mycket mer kan jag inte säga. Just nu tittar vi på två spelare men det kan vara så att vi inte är riktigt nöjda och väljer att vänta lite till. Men vi är helt klart på upploppet, säger Larsson till NSD.se.

Dela inlägget