Fotograf: Montage (Bildbyrån)

Bekant ansikte provspelar med mästarna

Södertälje Kings fortsätter sin jakt på förstärkningar inför säsongen och det kommande Champions League-kvalet. Nu testar klubben Sverige-bekantingen Delvon Johnson och Tylor Ongwae.

I dag blev det klart att Grant Johnson som den senaste tiden provspelat för Södertälje lämnar klubben. I stället har två andra spelare kommit till Sverige – amerikanen Delvon Johnson, som har ett förflutet i Uppsala Basket och senast kommer från Oettinger Rockets Gotha i tyska andraligan.
– Han är en väldigt stark returtagare, en stor spelare. Han har sin styrka i tresekundersområdet, säger Södertäljes sportchef Robban Andersson till Länstidningen och fortsätter:
– Det ska bli spännande att se två olika typer av centrar där Joshua (Sparks) kanske är lite kvickare och lättare, medan Delvon är mer muskulös och tyngre.

Spelare nummer två är kenyanen och forwarden Tylor Ongwae.
– Han spelade faktiskt en i sejour i Solna förra året och gick därifrån till Avellino i italienska högstaligan och spelade slutspel där. Han har lite utav det som Chris Czerapowicz stod för förra året. En bra skytt, absolut en bra returtagare och hyfsat atletisk, säger Andersson till Länstidningen.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget