Fotograf: Montage

Så gick det i helgens träningsmatcher

Det spelades en hel del träningsmatcher i helgen. Här går vi igenom hur det gick för ditt lag!

UPPSALA BASKET-NORRKÖPING DOLPHINS 69-70
Efter mer än två års frånvaro var Rudy Mbemba i helgen tillbaka på basketplanen. Även om han ännu inte skrivit på något kontrakt med Norrköping så spelade han helgens träningsmatch mot Uppsala. Och Mbemba stod för sex poäng på 15 spelade minuter.
– Jag kände nog att jag inte var ett hot som jag brukade vara. Jag försökte bara smälta in, inte göra så mycket, få fram bollen till alla andra och se till att alla var nöjda. Jag är fortfarande i ett stadie att lära känna alla, säger Mbemba till Norrköpings Tidningar.

Matchen i sig var en typisk försäsongsmatch där inget av lagen spelade särskilt bra och det var en ryckig tillställning. Johnell Smith satte de matchavgörande poängen fram till 70-69 med nio sekunder kvar att spela.

I Uppsala gjorde Rickard Eriksson comeback efter en säsong i just Norrköping.
– Det är kul att spela basket igen, det var ju ett tag sedan. Att vi mötte Norrköping hade inte så stor betydelse för mig, inte mer än att det var kul träffa de gamla lagkompisarna, säger Eriksson till Upsala Nya Tidning.

MATCHFAKTA:
Uppsala–Norrköping 69–70
(17–19, 18–16, 17–15, 17–20)
Poäng, Uppsala: Axel Nordström 17, Odin Lindell 10, Andreas Person 9, Sebastian Norman 8, Rasmus Dahlberg 7, Anes Zekovic 5, Oskar Ekman 5, Rikard Eriksson 3, Alan Zekovic 3, Tobias Skyttevall 2
Norrköping: Cole Darling 12, Johnell Smith 12, Mikael Lindquist 11, Abdou Medjedoub 9, Tim Schüberg 6, Rudy Mbemba 6, Adi Kadrispahic 4, Edvin Stark 3, Mikkel Plannthin 3, Felix Lemetti 2, Felix Terins 2.

 

NÄSSJÖ BASKET-BORÅS BASKET 71-73
Säsongsdebut för Borås Basket när man under söndagen reste till Småland och Nässjö. Efter en mycket tät match var det västgötarna som kunde åka hem med segern, 73-71. För nye Borås-coachen Jonte Karlsson var det första matchen på sex år som ligacoach.
– Det var jätteroligt, men jag blev förvånad att man i min ålder kan bli nervös inför en träningsmatch. Men det är bra, det är ett tecken på att jag bryr mig och att det är viktigt, säger Karlsson till Borås Tidning och fortsätter:
– Det kändes konstigt, men jag kommer in i det snart. Jag har gjort det så himla många år innan.

Matchen var som Karlsson beskrev det – “en typisk försäsongsmatch”.
– Det var mycket som var bra och det var mycket som var dåligt. Precis som det ska vara under försäsong. Vi fortsätter jobba hårt.

Efter 35-35 i halvtid så hade Nässjö chans att vända matchen ända in i slutsekunderna, men det blev en knapp förlust.
– Vi mötte ett av de bästa lagen i ligan. Det är försäsong och vi jobbar hårt för att hela tiden bli bättre. Och jag hoppas vi ska vara redo när serien börjar, säger Milos Latkovic, som är ny i Nässjö den här säsongen till Smålands-Tidningen.

MATCHFAKTA:
Nässjö–Borås 71–73
(18–21, 17–14, 14–20, 22–18)
Poäng, Nässjö: Dartaye Ruffin 14, Auston Barnes 10, Daniel Eliasson 9, Jonatan Peleg 8, Milos Latkovic 8, Karim Wazzi 7, Marko Dojkic 6, Mantas Griskenas 5, Kristian Heder Ternell 4.
Borås: Deonta Stocks 14, Shaquille Hines 13, Trayvonn Wright 12, Mike Palm 12, Jakob Sigurdarson 7, Daniel Thuresson 6, Fredrik Andersson 5, Anton Almqvist 2, Johannes Hidirsha 2.

 

UPPSALA BASKET-SÖDERTÄLJE KINGS 78-82
Andra matchen på två dagar för Uppsala, och tillika andra förlusten. Uppsala var eller mindre uträknat i träningsmatchen mot Södertälje. Underläge med 13 poäng mot Sveriges bästa lag, men ändå blev det dramatik i slutsekunderna.
– Jag är nöjd med intensiteten i båda matcherna, vi jobbade på bra och det är kul att spela så tajta matcher, säger Uppsalas coach Kevin Gaines till Upsala Nya Tidning och fortsätter:
– Det är alltid kul att möta Södertälje, det är ett bra och välcoachat lag och därför var det starkt av oss att komma tillbaka trots att vi låg under med 13 poäng.

Uppsala kom till spel utan sina tre landslagsmän Jonathan Person, Anton Gaddefors och Alexander Lindqvist. I Södertälje imponerade provspelande centern Josh Sparks med bland annat 23 poäng och åtta returer.
– Han är snäppet bättre än mot Malbas. Fångade bollar, var aggressiv och hjälpte oss i båda riktningarna, säger Södertäljes assisterande coach Srdjan Klinac till Länstidningen.

Södertälje kopplade grepp när Toni Bizaca (totalt 21 poäng) blev het i den tredje perioden, men fick slita ända in i slutet.
– Stundvis spelade vi bra. Det var rätt okej, säger Klinac.

Se Andreas Persons märkliga and one (från UNT:s basketblogg):

MATCHFAKTA:
Uppsala–Södertälje 78–82
Poäng, Uppsala: Andreas Person 24, Sebastian Norman 12, Anes Zekovic 11, Rickard Eriksson 9, Oliver Jonsson 7, Tobias Skyttevall 6, Axel Nordström 3, Alan Zekovic 2, Odin Lindell 2.
Södertälje: Josh Sparks 23, Toni Bizaca 21, Filip Kovacek 12, Davis Lejasmeiers 11, Grant Johnson 6, Valter Lindström 4, Cameron Rundles 4, Mitch Petersen.

 

SISU, DANMARK-MALBAS 61-67
NAESTVED, DANMARK-MALBAS 70-71

Malbas har i helgen varit i Danmark för två matcher mot lag från den danska högstaligan, och det slutade med två segrar. Först slog Malbas SISU i fredags med 67-61. Under söndagen följde man upp det med en knapp seger mot Naestved, 71-70.

Matchen mot SISU var ingen match som Malbas-coachen Henrik Svensson var speciellt nöjd med.
– Det var så dåligt arrangerat. En liten plan, träplankor och domare som blåste för allt. Jag fick säga till dem i paus att det var ett viktigt test för våra amerikaner och att de måste låta dem spela. Det blev svårt för killarna att hålla fokus. Dessutom var vi ganska nertränade då, men vi vann ändå, säger Svensson till Sydsvenskan.

Desto nöjdare var Malbas-coachen med matchen mot Naestved:
– Vi visar bra disciplin, även om vi har vissa dippar i spelet så är det bra överlag hela vägen. Vår nye pointguard Jordan Peltier var riktigt bra.

Efter helgens träningsmatcher står det också klart att Malbas provspelande amerikaner Adrian Rodgers och Jake Zuilhof får stanna.
– Just nu känns det som de är ett steg uppåt jämfört med de vi hade i fjol, säger Svensson till tidningen.

Dela inlägget