Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Luleå vann premiärmatchen mot Umeå

Så är då årets säsong inledd med matchande. Under torsdagskvällen var det säsongspremiär för BC Luleå då man tog emot ligakonkurrenten Umeå BSKT.

Det bjöds på en träningsmatch där båda lagen spelade runt på alla sina spelare. Luleå vann matchen med 64-55 i en bitvis tuff tillställning. Luleå låg under med 23-27 i halvtid, men tog tag i spelet under den andra halvan som slutade 41-28.
– Det är första matchen för säsongen och det var både bra och dåliga stunder ute på planen i en match där vi lärde oss mycket. Vi blev bland annat kort i skyttet i den andra quartern där vi bara gjorde åtta poäng. Det var en tuff match långa stunder och en bra inledning på säsongen, säger Luleås coach Peter Öqvist och fortsätter:
– Överlag var alla med på banan och slet hårt defensivt. Alla krigade på i defensiven, alla tar i och alla visar en bra attityd.

LÄS MER: Här kan du se när ditt lag spelar!

MATCHFAKTA:
Luleå–Umeå 64–55

(15–9, 8–18, 26–18, 15–10)
Poäng, Luleå: Denzel Andersson 14, Brandon Rozzell 13, Quinton Upshur 13, Adam Rönnqvist 10, Tim Kearney 6, Brice Massamba 6, Andreas von Uthmann 2.
Umeå: Josh Wolfram 13, André Nilsson 11, Gerald Williams II 9, George Valentine 8, Johan Pierre 5, Johan Rönström 5, Egal Saleman 4.

Text: Lasse Mikkelsson (BC Luleå)

Dela inlägget