Fotograf: Marcus Ericsson / Bildbyrån

Mbemba vill ta chansen

Mycket talar för att Rudy Mbemba spelar för Norrköping Dolphins i vinter. Den 29-årige guarden är i alla fall redo att visa vad han går för.

– Det känns verkligen kul. Jag har längtat, det har varit en tuff tid. Det har varit mycket att ta hand om, speciellt för att kunna börja spela, säger Mbemba till Norrköpings Tidningar.

Under en timeout från basketen dömdes han 2014 till dagsböter för narkotikabrott, olovlig körning och rattfylla. Efter att han uteblivit från ett flertal dopningskontroller stängdes han senare av helt från basketen i två år. Den avstängningen har han nu avtjänat.
– Jag kan vara öppen om det. Det var aldrig så att jag tog några substanser eller så. Ingen anabola. Jag missade breven. De kom till min förra adress och jag hade ingen aning om det. Jag vaknade på morgonen och läste på basketsverige.se att jag var avstängd. Vad ska jag säga? Det var bara att ta de här två åren, säger han till Norrköpings Tidningar.

Nu är 29-åringen redo att ge basketen en ny chans.
– Det har varit tufft, speciellt mentalt. Jag hade inte alls tänkt mig att börja spela. Men så började jag träna och kände att kroppen gav bra svar. Då kände jag att varför inte ge mig själv en chans? Det är så jag känner. Jag har gett mig själv en ny chans och jag kommer ta vara på den.

NT: Och du själv räknar med att det blir i Dolphins?
– Ja, jag tror det. Det är någon bit kvar men det känns så.

Dela inlägget