Fotograf: Pär Olert / Bildbyrån

Ingen Baeringsson i Luleå

Den isländske stjärnan Hlynur Baeringsson kommer inte att spela i BC Luleå kommande säsong.

Det har varit en följetång under sommaren. Vart kommer 34-årige Hlynur Baeringsson spela i vinter? Mycket har pekat på att det blir i BC Luleå, men nu kan NSD.se meddela att så inte blir fallet.
– Det ser inte ut att bli så, säger Baeringsson till tidningen.

NSD: Varför?
– Det är lite olika saker – bland annat en del saker i kontraktet, förstås. Samtidigt några familjegrejer som också spelat in.

NSD: Hur känner du kring det?
– Lite tråkigt. Jag har varit sex år i Sverige och trivts fantastiskt bra. Jag kommer sakna det.

Enligt NSD.se pekar nu mycket på att Baeringsson kommer spela i sitt hemland Island kommande säsong. Där görs en jättesatsning på inhemska spelare, bland annat har landets kanske mest meriterande spelare, Jon Stefansson skrivit på för topplaget KR Reykjavik.

Peter Öqvist, tränare i BC Luleå:
– Självklart hade Hlynur varit en stabil värvning, han har varit en ledande spelare på sin position under många år. Men nu tittar vi framåt och kommer hitta ett fullgott alternativ.

NSD: När då?
– Det är fortfarande så att man tjänar på att ha is i magen och inte ta något panikbeslut. Det är nu spelarna börjar ligga rätt pris. Men vi drar inget i långbänk och det vore bra att den nye spelaren på plats till vår cup på hemmaplan 16-18 september.

EDIT: Under onsdagskvällen meddelade Eurobasket.com att Baeringsson skrivit på för isländska Stjarnan.

Dela inlägget