Fotograf: Tomas Jansohn / Nässjö Basket

Han blir sista pusselbiten i Nässjö

Nässjös Baskets lagbygge för kommande säsong är nu klart. Torbjörn Svensson, 27, blir den tolfte spelaren i truppen.

Efter en säsong i Jönköpingsklubben Wetterbygden Highlanders återvänder Torbjörn Svensson till Nässjö Basket. 27-åringen fick stora delar av fjolåret förstörd på grund av en knäskada, men är nu redo för en comeback i Basketligan.
– Det blir en jätteutmaning för mig. Jag kommer ju att få börja om från noll och kämpa för varenda sekund. Men det är samtidigt det som motiverar mig. Att jag måste kämpa mig till en plats, säger Svensson till Smålands Dagblad och fortsätter:
– Det kommer säkert att ta sin tid innan allting sitter som det ska, men jag är övertygad om att jag kommer kunna få viktiga minuter för att bidra till laget.

Nässjös sportchefer Mats Homelius och Ulf Classon räknar redan in Svensson som den tolfte spelaren, även om inget kontrakt ännu är påskrivet. Därmed är truppen i stort sett spikad och klar.
– Vi kommer inte jaga något mer. Men dyker det upp något som är tillgängligt och enkelt att gå vidare med så får vi se då, säger Classon till Smålands Dagblad.

Känner ni er nöjda med den truppen ni har fått ihop?
– Vi känner oss nöjda. Måste ge alla mer tid så vi ser hur de fungerar tillsammans. Men just nu känns det väldigt bra på alla kanter. Många av spelarna har varit här tidigare vilket bör underlätta.

I kväll (tisdag) fortsätter träningsmatchandet för Nässjö när man ställs mot Torbjörn Svenssons gamla klubb Wetterbygden.

Dela inlägget