Fotograf: Carl Sandin / Bildbyrån

Landslagsmeriterad center sist in i Luleå?

Centern Brice Massamba, 28, kan vara på väg att skriva på för BC Luleå.
– Jag vill stanna kvar här, säger Massamba.

Den 208 centimeter långe centern Brice Massamba kan vara sista spelare in i BC Luleå. 28-åringen har tränat med klubben under sommaren och jobbar även i staden.
– Det har varit jätteskoj. Det är ett bra lag och jag känner dem flesta, säger Massamba till Norrbottens-Kuriren.

Det råder ingen hemlighet om att han gärna vill stanna, och Massamba är en spelartyp som Luleå saknar i dagsläget. Förhoppningen är att han denna vecka kan ge ett besked om sin framtid.
– Peter (Öqvist) vill ha mig och jag vill vara här, så nu är det bara jag och “Lasse” (Lars Mosesson) som måste snacka lite och komma överens. Jag tror inte Peter hade tänkt att jag skulle vara här uppe, så det kanske blir en lite oväntad värvning. Jag har alltid velat lira för Luleå, eller Plannja som det hette på den tiden, så det vore skoj om det blir så, säger Massamba till Norrbottens-Kuriren.

Luleå-tränaren Peter Öqvist tror att Massamba kan göra stor skillnad, både på och utanför planen:
– Det finns potential att bli en publikfavorit, helt klart. Brice är en rutinerad insidespelare, en duktig passare och har en bra blick för spelet. Han har ett bra skott och är slipad. Han har varit med tidigare och ger oss en dimension som vi inte har i dagsläget om vi går i mål med honom. Han är den klassiska insidespelaren i dag och den har vi inte sen tidigare.

Massamba spelade EM för Sverige 2013 och har tidigare spelat collegebasket i USA. Han har också varit proffs i bland annat Kroatien, Tunisien och Danmark. I Sverige har han spelat för Uppsala Basket.

Dela inlägget