Fotograf: Jörgen Jarnberger / Bildbyrån

Sverige föll mot Belgien

Efter den fina insatsen mot Georgien i onsdags, så blev det knapp förlust för Sveriges basketherrar när man under torsdagen ställdes mot Belgien, 55-56.

För tredje gången denna sommar stod Belgien som motståndare för Sverige. När lagen möttes i Belgien för två veckor sedan, slutade det med en vinst och en förlust vardera. Den här gången var det neutral spelplats som gällde, polska Wroclalew. Och då var det Belgien som var det vassaste laget, men det satt väldigt långt inne.

Belgien tog omgående kommandot i matchen och hade efter den första perioden ledningen med 20-15. En ledning som växte i period två till 35-29. När sedan signalen för den tredje perioden gick, så var det belgisk ledning med 48-40.

Det svenska laget vägrade dock att ge sig och fick omgående ner underläget till en poäng, 47-48. Belgien svarade med en trepoängare till 51-48. Men Sverige gjorde återigen 7-0 och med knappa minuten kvar att spela stod det 55-51 i svensk favör. Belgien satte då fyra snabba poäng till 55-55. Nick Spires missade två straffkast med 22 sekunder kvar, och i stället kunde Belgien skjuta i ett av två straffkast till 56-55, med endast några sekunder kvar att spela.

Poängbäst i Sverige var Uppsala Baskets Alexander Lindqvist som sköt i elva poäng.

Nu väntar endast en match till för Sverige innan EM-kvalet startar om en dryg vecka – Finland borta på lördag. Då väntas arenan i Espoo vara utsåld (8 000 åskådare).

MATCHFAKTA:
Sverige-Belgien 55–56
(15–20, 14–15, 11–13, 15–8)
Poäng, Sverige: Alexander Lindqvist 11, Christopher Czerapowicz 9, Nicholas Spires 9, Ludvig Håkanson 8, Joakim Kjellbom 4, Thomas Massamba 4, Carl Engström 4, Tobias Borg 3, Martin Pahlmblad 3.

Dela inlägget