Fotograf:

Stjärnan tillbaka i Alvik

Den 198 centimeter långa centern Shawnice ”Pepper” Wilson som säsongen 2014/15 var Alvik Baskets mest framstående spelare har valt att återvända till Alvik.

– Att komma tillbaka till Sverige och Alvik var inget svårt val. Här finns många härliga människor, en vacker stad och jag fullkomligt älskar alla fans i klubben, säger “Pepper” i ett pressmeddelande.

Amerikanska Shawnice Wilson eller “Pepper” som hon också kallas för var en av de mest tongivande spelarna under Alviks comebacksäsong i Basketligan dam. Hon spelade 22 matcher för klubben och snittade 14.8 poäng och 13.6 returer per match. Men framför allt så skapade hon med sina 198 centimeter ett utrymme för Alviks unga spelare att prestera. Nu har hon valt att återigen dra på sig det gröna linnet.
– Jag kan inte vara gladare av att återvända tillbaka till Alvik än jag är. En möjlighet att inte bara spela med en riktigt bra grupp av kvinnor utan också för att få jobba i en respekterad klubb i Sverige, säger “Pepper”.

Under förra säsongen spelade amerikanskan med polska Gdynia. Men det blev endast åtta matcher i ligan och två matcher i Eastern European Women`s Basketball League (EEWBL) för “Pepper” som inte trivdes i sin nya klubb.

Alvik-coachen Jurgita Kausaite är väldigt glad att det blivit klart med “Pepper” och tror det kommer bidra till en helt annan dynamik i laget:
– Hon ger oss trygghet under korgar. Hennes basket-IQ och rätt positionering ska göra oss starkare att försvara egen korg, särskilt från attacker. Hon är lika viktig i vårt försvar som Nilla Fischer är för det svenska fotbollslandslaget. “Peppers” dominans i defensiv-returtagning kommer att leda till ett mer effektiv transitionspel. Jag har alltid velat spela min basket med en riktig 5:a. Jag ser verkligen fram emot att coacha henne och se till att hennes styrkor skiner fullt ut.

Amerikanskan själv är taggad på att få möta alla Alviksfans och tror att laget kan nå ännu längre på basketplanen än när hon var i klubben senast.
– Mitt första år här var vi unga med begränsad erfarenheter av den här nivån. Nu har vi alla mer erfarenheter och jag är övertygad om vi alla i laget jobbar hårt, vilket jag tar för givet att alla kommer göra, så kommer vi nå långt och avancera långt fram i slutspelet.

Fakta / Shawnice Wilson:
Ålder: 26 (1990)
Längd: 198 centimeter
Position: Center
Tidigare spelat för: University of Pittsburgh, University of Miami, Minnesota Lynx (WNBA, försäsongsmatcher), Ibaizabal (Spanien) , Chieti (Italien), Alvik Basket, Basket Gdynia (Polen)

Dela inlägget