Fotograf: Christian Örnberg / Bildbyrån

Här är duon som ska göra basketen het i Malmö

Amerikanerna Adrian Rodgers och Jake Zuilhof ska tillsammans göra basketen het i Malmö i vinter, även om de har olika syn på klimatet som råder.

– Det är kallare än vad jag trodde. Det är ju som vinter hemma i Dallas, Texas, säger Jake Zuilhof i en intervju med Sydsvenskan.
– Vädret var perfekt i dag. Jag gillar inte hettan, säger Adrian Rodgers, från Atlanta i Georgia.

Förra veckan anlände Malbas provspelande amerikaner Adrian Rodgers och Jake Zuilhof. 23-årige Zuilhof kom i tisdags och gillar vad han sett så här långt.
– Coachen, laget och klubben är verkligen välkomnande och lätta att umgås med. Jag tog en lång tur på cykeln själv i torsdags, var vid Turning Torso och gick runt på festivalen. Ett fantastiskt scenario, det kommer att bli en kul säsong, säger han till Sydsvenskan.

Rodgers kom sent i torsdags kväll och fick en rivstart – träning direkt på fredag morgon.
– Jag är trött, det var en lång flygresa. Jag har aldrig varit utanför USA tidigare. Men det här känns som ett perfekt alternativ för mig.

De bägge spelarna har provkontrakt som sträcker sig till början på september. Fyra matcher är inplanerade under den tiden. Och det blir tuffast möjliga start mot Norrköping Dolphins och svenska mästarna Södertälje Kings kommande helg. Sen två matcher mot danska lag.
– Jag kan spela både pointguard och shootingguard. De ville ha en spelare som gör poäng och det är perfekt för mig, säger Rodgers till tidningen.
– Jag är inte så lång, men mer atletisk än de andra långa spelarna och gillar att springa. Det är så jag ska slå dem och så tar jag mycket returer, säger centern Zuilhof.

Malbas-coachen Henrik Svensson tror och hoppas, att han och klubben har prickat rätt med amerikanerna.
– Jag har kollat på över 100 amerikanska spelare i sommar. Det är egentligen en galen bransch. Men också pratat med folk där borta om de här killarna, säger Svensson.

Dela inlägget