Fotograf: Linnea Rheborg / Bildbyrån

Guldhjälten tackar nej till Södertälje

Så sent som i juli skrev den amerikanske centern Aaron Anderson på ett nytt kontrakt för Södertälje Kings. Men amerikanen kommer inte komma tillbaka till Sverige.

Aaron Anderson var en viktig insidepjäs i de regerande mästarnas lagbygge inför hösten och vintern. Trots att det inte var länge sedan 25-åringen skrev på för en förlängning, så kommer han nu att stanna kvar i USA. Och kanske blir det ingen mer basket alls för centerns del.
– Aaron har valt av privata skäl att vara kvar med familjen i USA och han kan kanske lägga ned basketkarriären, säger Södertäljes klubbdirektör Robert Andersson till Länstidningen.

Under sina två säsonger i Kings har Anderson vunnit två SM-guld och varit lagets främste returtagare.
– Vi har ett ordentligt jobb att göra med att hitta hans ersättare. Det är viktigt att den spelaren är precis den vi behöver, säger Robert Andersson till Länstidningen och syftar på det kommande Champions League-kvalet.

En spelare som dock är på väg in i Södertälje är amerikanen Grant Johnson, som från och med idag (lördag) kommer att provspela under ett par veckor. Johnson är en 196 centimeter lång guard eller forward som den senaste säsongen representerade litauiska Nevezis, där han snittade 8,5 poäng per match.
– Vi hoppas att vi har träffat rätt, säger Robert Andersson.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget