Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Så länge blir Umeå-stjärnan borta

Minst fyra månader. Så länge beräknas Umeå BSKT:s Nathan Dawit bli borta från spel efter den knäskada han ådrog sig på träning tidigare i veckan.

Det preliminära beskedet kring hur länge Umeå-stjärnan Nathan Dawit måste vänta innan han kan vara tillbaka i basketträning är fyra månader. Operationen av den brutna knäskålen gick bra, och enligt VK:s basketblogg ska det inte ha varit några andra skador på ligament eller annat.

Om allt går väl kan 21-åringen förhoppningsvis vara tillbaka till den senare delen av säsongen.
– Han måste göra allt på rätt sätt, det ska göras en ny mindre operation senare för att plocka bort skruvar och sådant ur knät. Med en ung spelare ska ingenting skyndas på, det här får ta den tid som krävs, säger klubbens sportchef Luca Romano till bloggen.

LÄS MER: Umeå-stjärnan knäskadad: ”Lider verkligen med honom”

Dela inlägget