Fotograf:

Poängmaskin klar för Malbas

Malbas har gjort klart med sin sista importspelare inför kommande säsong – 24-årige amerikanen Adrian Rodgers.

Rodgers är en comboguard på 192 centimeter som kommer från Southern University. Han var ledande poänggörare i laget med ett snitt på 17 poäng per match, och kan göra poäng på många olika sätt.
– Mina förhoppningar på Adrian är att han skall leda vårt lag i poänggörandet. Han kan både skjuta och ta den till korgen och har mer muskler än Darion (Rackley), som spelade för oss förra säsongen. Svenska Basketligan är fysisk och vi kände att vi behövde en spelare med mer styrka, säger Malbas headcoach Henrik Svensson.

24-åringen anländer till Malmö på torsdag.
– Vår andre amerikan Jake (Zuilhof) kom i tisdags och nu när Adrian är här saknar vi bara Lasse Elbaek i träningstruppen, han har blivit uttagen i det danska landslaget som skall spela EM-kval i början av september. Både Jake och Adrian är här på tryout-kontrakt och måste visa för oss att de är rätt spelare och individer för att få stanna. De får chansen att visa upp sig i några träningsmatcher innan vi tar ställning till om de får vara kvar eller ej, säger sportchefen Janne Hasselström.

Elva spelare är nu klara för Malbas som planerar att ta in en till innan truppen är komplett. Den sista platsen är vikt för en spelare från basketgymnasiet.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget