Fotograf: FIBA

Favoriterna möts i semifinal

Spaniens basketherrar har två raka OS-silver, men det är tveksamt om det blir en tredje final på raken för Europamästarna. Den här gången väntar suveränen USA redan i semifinalen.

Lagom till slutspelet verkar dessutom amerikanerna ha kommit i gång på riktigt. USA slog i natt Argentina med 105-78, och har nu 23 raka OS-segrar.
– Spanien är bra, så vi måste komma in i matchen på ett bra sätt. Det är ett lag fullt av proffs, de har skyttar, stora män, de som kan hantera bollen, de som kan sätta bollen och så har de spelat tillsammans ett tag, säger den amerikanske guarden Paul George som satte 17 poäng mot Argentina.

Spanien, som förlorade två matcher i gruppspelet och därför fick en mindre gynnsam lottning, blev klart för semifinal genom seger mot Frankrike med 92-67. Australien är också vidare till semifinal efter 90-64 mot Litauen. För Australien väntar Serbien, som slog grannlandet Kroatien med 86-83.

Semifinaler, herrar (fredag):
Spanien–USA (kl 20.30, Viaplay)
Australien–Serbien (kl 00, TV10)

Resultat semifinaler, damer:
Spanien–Serbien 68–54
Frankrike–USA 67–86

Dela inlägget