Fotograf: Nils Jakobsson / Bildbyrån

Center klar för Umeå BSKT

Umeå BSKT har gjort klart med en av Basketligans största spelare för kommande säsong – André Nilsson.
– Han har visat upp en hunger som jag gillar, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

25-årige André Nilsson från Sundsvall är klar för spel med Umeå BSKT kommande säsong i Basketligan.
– Vi är glada att spelare med erfarenhet som André vill spela med oss. Han är en bra kille som vi vet kan tillföra mycket för laget, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Den rutinerade centern har spelat i Basketligan med Sundsvall Dragons i sju säsonger. Han har varit med och tagit SM-guld med Sundsvall 2009 och 2011 samt ett silver 2013. En bra meritlista för den stora centern som trots allt bara har spelat basket i tio år. Den nu 25-årige Medelpad-sonen mäter hela 209 centimeter, och är med det en av de största spelarna i ligan.
– André har tränat med oss lite under sommaren och visat upp en hunger som jag gillar, säger Jesper Gustavsson.

Under säsongen 2014 tog André Nilsson ett sabbatsår från basketen och började studera till energiingenjör. Efter tio månader i skolbänken kom basketsuget tillbaka och André var återigen aktuell för sin moderklubb inför förra säsongen, en säsong där han snittade tolv minuter, fyra poäng och tre returer. Säsongen slutade dock i moll efter stora rubriker då Sundsvall Dragons tvingades i konkurs.
– Det är tråkigt, framförallt för basketstaden Sundsvall. Men det går inte att leva över sina tillgångar, säger Nilsson och fortsätter:
– Jag kommer fortsätta studera, jag känner att jag presterar bättre på planen och i skolan när jag gör både och, detta upplägg med Umeå känns helt rätt. Umeå BSKT känns helt rätt, det är en relativt ny klubb som inte överköper sig och jobbar på att etablera sitt varumärke. Jag har följt Umeå sedan starten, jag har lirat med många av spelarna och känner de flesta av grabbarna, jag känner mig supertaggad och väldigt motiverad.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget