Fotograf: Udominate Basket

Stålvant byter Luleå mot Umeå

Tidigare under sommaren gick Josefin Vesterberg från Luleå Basket till Udominate Basket. Nu är det klart att landslagsguarden Martina Stålvant gör samma resa.

I våras utsågs Martina Stålvant, 27, till SM-slutspelets MVP. Detta efter att hon imponerat i finalserien mot Udominate. Men efter ett par säsonger och flera SM-guld med Luleå, flyttar hon nu drygt 25 mil söderut till Västerbotten och Umeå.
– Martina är en spelare som jag länge velat ha och försökte värva henne redan för ett par år sedan, men då tackade hon nej. Inför kommande säsong har hon kikat på alternativ ute i Europa men tackat nej till en del och i det läget har våra diskussioner intensifierats, säger Udominates general manager Oscar Stenberg till Västerbottens-Kuriren.

Stålvants kontrakt med Umeå gäller för säsongen 2016/2017 och innehåller en specialutformad klausul.
– Det finns i princip alltid en utköpsklausul i ett Fiba-kontrakt, om Martina under en viss tid under säsongen skulle få ett erbjudande från någon toppklubb i Europa kan hon överväga det, men jag tror att hon kommer att spela med oss hela säsongen, säger Stenberg till tidningen.

Udominates assisterande coach Bo Ågren-Malm:
– Martina är en klassförstärkning för oss, en basketsmart spelare som kan nyttjas på alla guardpositionerna och dessutom har vunnit tre SM-guld, det kommer ge oss ytterligare rutin och vinnnarskalle.

Dela inlägget