Fotograf: Montage

Eriksson tillbaka i Uppsala

Guarden Rickard Eriksson är klar för Uppsala Basket. Den förre lagkaptenen som spelat sju säsonger i Uppsala återvänder efter en säsong i Norrköping Dolphins.

– Det är ingen hemlighet att jag alltid velat komma till Uppsala och avsluta min basketkarriär här, säger Eriksson.

34-åringen som var en av nyckelspelarna när Uppsala tog sig till final, våren 2015, har sedan en tid fört samtal med klubben om en återkomst. Och efter måndagkvällens öppna hus i nya hemmaarenan, IFU Arena, skrev guarden på ett kontrakt som säkrar hans medverkan i Uppsala kommande säsong.
– Rickard är fortfarande en av ligans bästa försvarare, han tillför rutin till det här laget och han gör alltid det som är bäst för laget, säger Uppsalas coach, Kevin Gaines.

– Det känns väldigt bra att vara tillbaka. Jag känner ju dessutom nästan alla spelarna sedan tidigare så det känns som det kommer att gå snabbt att komma in i det här gänget, säger 34-åringen.

Eriksson som spelat två raka SM-finaler (även Norrköping mötte i fjol Södertälje Kings) har en tydlig målsättning med årets säsong:
– Förra året spelade ju laget kvartsfinal och gjorde det bra. Målet är att vi ska förbättra det och åtminstone nå en semifinal. Väl där så kan allt hända. Det vore ju trevligt med en tredje raka final.

I och med Rickard Erikssons underskrift är nu tolv spelare under kontrakt med Uppsala Basket.

Text: Uppsala Basket

Dela inlägget