Fotograf: Bildbyrån (montage)

Elva spelare ska bli tolv: “Vi för diskussioner med varandra”

I dagsläget består BC Luleås trupp av elva spelare. En till ska in i lagbygget innan det är färdigt.

Under måndagen landade de bägge amerikanerna Brandon Rozzell och Quinton Upshur i Luleå. Tillsammans med Jonathan Larsson och Tom Lidén är de nya ansikten från fjolårets lag. Elva spelare står just nu under kontrakt med klubben, men när säsongen startar i början på oktober ska ytterligare en spelare finnas på plats.
– Vi ska ha en tolfte spelare och det är det som är öppet fortfarande, men inget är klart. Det kan bli en svensk eller en importspelare då vi får ha tre importer. Till den sista platsen är vi öppna för vad som helst, säger klubbdirektör Lars Mosesson till Norrbottens-Kuriren.

Många spekulerar i att islänningen Hlynur Baeringsson blir den sista spelaren in.
– Han finns fortfarande bland spekulationerna men det är inget som är klart. Det är ungefär på samma läge som innan och han är med landslaget nu så. Vi för diskussioner med varandra, säger Mosesson till tidningen.

NK: När vill ni ha klar truppen?
– Vi har inget datum men snart ska vi ha den klar. I augusti vill man ju bestämma vem som kan bli den sista spelaren. Vi går inte och väntar bara för att vänta och ska fylla truppen så snart vi kan. Vi har koll på läget och har krokar ute.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Dela inlägget