Fotograf: Johanna Lundberg / Bildbyrån

Lagkaptenen förlänger med Luleå

Trotjänaren och slitvargen Tim Kearney, 30, fortsätter sin karriär i BC Luleå.
– En duktig ledare och förebild, säger Luleå-coachen Peter Öqvist.

BC Luleås lagkapten förra säsongen, Tim Kearney, fortsätter spela med BC Luleå. Forwarden som är 30 år mäter 200 centimeter. Han kommer att göra sin elfte säsong i Basketligan, och går in på sin sjunde säsong med Luleå.
– Jag tycker det är bra och roligt att vi kom överens om en fortsättning. Jag hoppas kunna bidra med rutin, erfarenhet och tycker jag har ett vasst skytte utifrån trepoängslinjen och har ett riktigt bra försvarsspel, säger Kearney och fortsätter:
– Jag tror också att jag kan ha en bra påverkan för de yngre spelarna och deras utveckling i svensk baskets hetluft.

Peter Öqvist är mycket nöjd med att 30-åringen skrivit på.
– Jättekul att vi har tillbaka vår lagkapten. Han är en duktig trepoängsskytt och har ett enormt hjärta och är en duktig ledare och förebild. Tim har också egenskaper som att han är helt professionell i sin träning både på “gymmet” och på basketplanen. Han är dessutom en helt grym försvarsspelare som sporrar hela laget till ökad insats, säger Öqvist.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Text: Lasse Mikkelsson

Dela inlägget