Fotograf: Peter Skaugvold / Bildbyrån

Herrlandslaget matchar mot Belgien

Sverige besegrade i helgen Danmark i två landskamper och förbundskapten Vedran Bosnic fick chansen att testa alla spelare. Nu är det dags för nästa utmaning – Belgien på bortaplan.

I måndags fick spelarna en förtjänt vilodag, innan laget samlades igen i tisdags för att förbereda sig för sammandrabbningarna mot Belgien dit truppen reser idag.
– Belgien har ett starkt inside-spel och duktiga guards. Ett snabbspelande lag som utnyttjar transitions och pick och rull på ett effektivt sätt, säger Vedran Bosnic i ett pressmeddelande.

Senast Sverige mötte Belgien 2014 förlorade Sverige båda matcherna. Den gången saknades ett par av toppspelarna som återfinns i helgens trupp.
– Flera av spelarna i Belgien har spelat i EuroCup, så jag har bra koll på dem från matcherna med Södertälje Kings. Det är ett väldigt starkt lag med många bra spelare i toppklubbar i Europa, fortsätter Bosnic.

Under EM 2015 kom Belgien på en trettonde plats efter att ha blivit utslagna av Grekland i åttondelsfinalen, 75-54.
– Det är viktigt att vi utmanar lag som har erfarenhet av stora mästerskap. Motstånd i form av Belgien kommer att presentera en bra möjlighet för detta unga lag att få testa sina vingar, säger Bosnic.

Anton Gaddefors och Ludvig Håkanson blir kvar i Sverige tills nästa samling. Anton kommer att fokusera på rehabilitering för en skada och “Ludde” är fortsatt i kontraktsförhandlingar.
– Jag känner med både Anton och Ludde som inte kan vara med oss mot Belgien. Båda två vill väldigt gärna vara med laget och det är en förlust för laget att inte ha med dem. Jag hoppas de kan ansluta till truppen när vi är tillbaka från Belgien, avslutar den svenske förbundskaptenen.

Tre spelare, Norrköpings Tim Schüberg, Borås Fredrik Andersson och Södertäljes Adam Ramstedt, har fått lämna EM-kvaltruppen som nu är nere i 15 namn.

Fredagens match (uppkast klockan 19) kommer att webbsändas på belgiska baskebollförbundets hemsida. Lördagens match sänds på lokal-TV och det är i skrivande stund oklart om signalen kommer gå att se utanför Belgien.

Dela inlägget