Fotograf:

Umeå värvar amerikan: “Han kan vara ett fynd”

Umeå BSKT har idag måndag gjort klart med sin tredje importspelare inför kommande säsong i Basketligan herr.

Gerald Williams II. Så heter Umeå BSKT:s senaste nyförvärv.
– Han är precis den spelare som vi behöver. Coach Jesper Gustavsson och Umeå-spelarna Johan Pierre, Egal Saleman och Johan Rönnström har träffat Gerald i Los Angeles och alla är positiva till honom både som spelare och person. De har tränat med honom och även sett Gerald spela mot NBA-spelare (bland annat Jordan Clarkson) samt andra europeiska proffs, säger Umeås sportchef Luca Romano.

Gerald Williams II är 190 centimeter lång, 25 år, och en så kallad comboguard. Han kommer från collegespel med LSU (La Sierra University) Golden Eagles där han utsågs till lagets MVP efter succésäsongen 2015/16. Där ledde han laget till delstatsfinal med ett snitt på 31 minuter per match, 19 poäng, fyra assist och fyra returer.
– Vi har fått ett väldigt bra intryck av Gerald, hans familj och coacher på hans universitet och vi tror verkligen han kommer passa bra in i gruppen samt höja träningsintensiteten, säger Umeå-coachen Jesper Gustavsson.

Före sin tid med Golden Eagles spelade Gerald vid Shorter University och Tennessee State University. Williams föddes i Orange Land, Kalifornien men växte upp i Atlanta, Georgia, där han deltog i Walton High School. Under sin highschool-karriär snittade han 15 poäng per match.
– Vi saknade en spelare som kunde avgöra matcher förra året. I Gerald har vi hittat en kvick och atletisk comboguard som både gillar att spela fram andra och själv göra poäng. Han kommer att leverera en spännande basket, säger Jesper Gustavsson.

25-åringen landar i Umeå på fredag och kommer träna med laget på måndag nästa vecka. Tryout-kontraktet gäller en månad fram till den 15 september.

SILLY SEASON 2016/17: Så är läget i ditt lag!

Text: Umeå BSKT

Dela inlägget